Ranking: De bästa värvningarna

Arvid Borell.

Arvid Borell.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2018-12-19 19:00

Som vanligt har det skett många fotbollsvärvningar under frimånaden. Nu är den över. Vi har tittat på vilka spelare som vi tycker kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Här är plats 6–10.6) Tobias Bertilsson, IFK Västervik (Västerviks FF):

Kommentar: Oj, vilken skräll det var när nyheten presenterades. VFF-kaptenen klar för stadsrivalen IFK. Här kan vi snacka om känslig övergång. Den rutinerade backen/mittfältaren har varit en av de nyttigaste och viktigaste spelarna i Västerviks FF i flera år. Hos nykomlingen IFK kommer han att betyda massor med sin pondus och sina ledaregenskaper.

7) Simon Lundholm, BOIF (Edsbruk):

Kommentar: Var ledande spelare i BOIF (Blackstad/Odensvi) när han värvades till Edsbruk. Nu lägger division fem-laget ner herrlaget och Lundholm återvänder till rötterna. För BOIF, bottenlag i sexan, är det en perfekt värvning på alla sätt och vis. Lundholm är inte bara en bra spelare, han är också pådrivare och en vinnarskalle.

8) Anton Holm, Gullringens GoIF (Kisa BK):

Kommentar: Visst, Anton Holm spelade inte fullt ut i KBK förra säsongen – och han spelade dessutom i division fem. Men bortse från det. Holm har en lång rutin från spel i både division tre och fyra. Han är en lagspelare ut i fingerspetsarna. Har den viktiga förmågan att med sin personlighet och sin drivkraft göra sina medspelare bättre. Är löpstark och känns nästan given som wingspelare.

9) Arvid Borell, Rimforsa (Grebo):

Kommentar: Efter en säsong i division tre är Borell tillbaka på Åsundavallen igen. Är en löpstark yttermittfältare/anfallare som alltid ger 100 procent för laget. Dessutom en skaplig målskytt. Den senaste division fyra-säsongen (2017) blev det tio fullträffar i RIF-tröjan. Kommer definitivt slåss om en startplats.

10) Filip Karlsson, Södra Vi (Storebro):

Kommentar: Få kan matcha Filips snabbhet häromkring. Är också ett farligt hot för motståndarna med sina långa inkast. Har spelat i blåvitt tidigare och det känns som att han kan få ett lyft i sin nygamla klubb. Är användbar på flera positioner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om