RANKING: Bästa värvningarna under hösten – plats 6–10

Som vanligt har det skett många fotbollsvärvningar under frimånaden. Nu är den över. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Här är plats 6–10.

Erik Lindblad har lämnat Gullringens GoIF och återvänt till moderklubben Kisa BK.

Erik Lindblad har lämnat Gullringens GoIF och återvänt till moderklubben Kisa BK.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-01-07 17:30

6) Erik Lindblad, Kisa BK

Kommentar: 20-åringen är en av traktens bästa och nyttigaste spelare. Vänder hem till KBK igen efter ett par starka år i Gullringen. Kommer bli värdefull i Kisa, som är i behov av en arbetsmyra med stenhård vinnarinstinkt. Är bra både offensivt och defensivt. 

7) Niklas Gunnarsson, Vimmerby IF

Kommentar: En välkommen comeback för VIF. Hårdskjutande Gunnarsson har ett år bakom sig i FBSK, men kände att han hade mer att ge högre upp i fotbollshierarkin. I form kommer han säkert vara en av Vimmerbys bästa, frågan är bara i vilken position han får ut mest av sitt spel? Som vänsterback, ytter, central mittfältare eller forward? Möjligheterna är många. 

undefined
Niklas Gunnarsson är tillbaka i Vimmerby IF efter ett år i Frödinge/Brantestad.

8) Ricky Gustafsson, Gullringens GoIF

Kommentar: En av försäsongens stora skrällar. För några dagar sedan kom nyheten att Djursdalakaptenen vänder hem till moderklubben, tillika kommande seriemotståndare. För ett Gullringen i anfallsbehov är det en bra värvning. Ricky har många verktyg i sin låda och är en matchvinnartyp. Lika bra som målgörare och framspelare och smart på plan. 

undefined
Ricky Gustafsson lämnade mycket överraskande Djursdala SK i början på 2022. Nu ska han spela i Gullringen istället.

9) Fredric Carlsson, Frödinge-Brantestad SK

Kommentar: Slitvargen och den hårt jobbande mittfältaren är tillbaka i Frödinge. Har spelat sparsamt de senaste säsongerna, som han tillbringat i Södra Vi IF och Vimmerby IF. Kan bli en stor tillgång i ett FBSK som vill – bör? – vara med och bråka om toppositionerna i serien. Med Fredric Carlsson får man en spelare som jobbar över stora ytor och som är genombrottsstark. 

undefined
Fredric Carlsson är klar för en återkomst till moderklubben Frödinge/Brantestad SK.

10) Martin Johansson, Hultsfreds FK

Kommentar: Återvänder till HFK efter en sejour i moderklubben Målilla. Får Martin vara skadefri finns det alla möjligheter att han kan bli en frisk injektion i division fem-laget. Yttern har ett stort spel i sig och en teknik och bollbehandling som utmärker sig. Kan han stärka upp defensiven ett snäpp så kan han bli lagets ledande spelare 2022. 

undefined
Förra säsongen spelade Martin Johansson i Målilla. 2022 drar han på sig Hultsfred FK:s tröja.

Fotnot: Under kvällen kommer vi på Sporten att presentera platserna 1–5 på webben. Håll utkik!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!