Preusses pärla frälste de blåvita

Så kom den då, den första segern... "Jätteskönt, nu har vi tagit den första trepoängaren", sa IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson efter 2-1 mot Aneby.

Skön seger. IFK Tuna besegrade Aneby med 2-1.

Skön seger. IFK Tuna besegrade Aneby med 2-1.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-08-11 22:24

Den där trean kunde lika gärna ha kommit i lördags, hemma mot Tenhult. Men den matchen slutade med en jobbig uddamålsförlust (2–3). Frågan var om den förlusten skulle sitta både i ben och huvuden hemma mot Aneby, bara tre dagar senare?

Nej!

– Jag tycker att vi går ut och gör en väldigt bra match. Framför allt sliter vi hårt som ett lag. Det var fantastiskt roligt att se. Det var en riktig kämparinsats från vår sida, fortsätter Gustavsson.

Aneby inledde visserligen något starkare, men sen tog IFK över. I den 24:e minuten kom utdelningen då Anton Carlsson hittade rätt på passning från Gustavo Borges. Repliken kom blixtsnabbt. På straff kvitterade Aneby bara ett par minuter senare.

Mattias Gustavsson hade ändå en bra känsla med sig in i halvtidsvilan.

– Det kändes som att vi var det bättre laget. Det tycker jag vi var även i den andra halvleken.

Med drygt 20 minuter kvar att spela kom avgörandet. Och det var inte ett mål i mängden, utan ett drömmål signerat nyförvärvet Anton Preusse.

– Han fick kanonträff, en pärla som gick in i krysset. Det var otroligt snyggt.

Tuna lyckades sedan kontrollera händelserna på planen på ett bra sätt, enligt Gustavsson.

Vad betyder den här segern inför derbyt mot Gullringen?

– En hel del, tror jag. Det var bra för vårt självförtroende. Kan vi spela så och slita så hårt för varandra kan vi ta många poäng framöver.

Mattias Gustavsson hyllar hela laget för matchen, där han plussar Joel Svensson lite extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!