Premiärerna flyttas – klubben misstänker coronafall

Flera matcher i division 4 flyttades i sista stund. Anledningen är att anhöriga till spelare i Aneby SK misstänks ha drabbats av covid-19. "När vi ändå fick chansen att skjuta fram matcherna så tog vi den", säger Anebys tränare Tomas Erixon.

Aneby SK, här i en match mot Gullringens GoIF från en tidigare säsong.

Aneby SK, här i en match mot Gullringens GoIF från en tidigare säsong.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-06-10 16:11

IFK Tuna skulle ha premiärspelat i division 4 den 23 juli hemma mot Aneby SK. Samtidigt skulle Vimmerby IF ha mött Myresjö/Vetlanda på bortaplan. Ingen av de matcherna kommer nu att spelas. En eller flera anhöriga till spelare i Aneby SK har varit sjuka och enligt lagets tränare, Tomas Erixon, misstänker man att det kan röra sig om coronaviruset covid-19.
– Vi fick problem med lite anhöriga och det kan vara corona. Men eftersom de inte kan testa sig så vet vi inte säkert om det är det. Vi valde dock att ta det säkra före det osäkra och skjuta upp båda våra matcher nu innan uppehållet, säger Erixon och syftar på Tuna-matchen samt matchen mot Myresjö/Vetlanda.

Tidigt i juni informerade Smålands Fotbollförbund alla klubbar att det var tillåtet att flytta matcher innan uppehållet till efter uppehållet om man inte ville spela. Enda kravet var att ändringarna lämnades in till förbundet senast den 8 juni.
– När vi ändå fick chansen att skjuta fram matcherna så tog vi den. Det räckte ju med att ett lag ville flytta en match, säger Erixon.

När Myresjö/Vetlanda fick reda på att Aneby skjutit upp deras möte valde laget att ställa in sin match mot Vimmerby IF, som då skulle varit Myresjös enda match innan uppehållet.
– Hade vi haft två matcher innan uppehållet, som det var planerat, så hade vi spelat. Nu kände vi att en match inte var tillräckligt så då bestämde vi att skjuta på matchen mot Vimmerby, säger Myresjö/Vetlandas tränare Jerker Einarsson och fortsätter:
– Det är tråkigt eftersom man var väldigt sugen på att komma igång.
Kan det vara en fördel för er att få en helt sammanhängande serie i höst istället?
– Ja, det är ju lite det som också varit tanken. Vi har även haft lite skadade spelare som vi nu fått tillbaka. Trots det är man ändå besviken, både som tränare och spelare, över att behöva vänta till i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!