Horn/Hycklinge är redo för sin comeback

Horn/Hycklinge IF är tillbaka, på allvar. På torsdag spelar laget sin första seriematch efter comebacken. "Får vi ihop det så tror jag absolut att vi kan tillhöra toppen", säger tränaren Mikael Johansson.

Samuel Lindell ser ut att bli en av Horn/Hycklinges nyckelspelare i år. Laget leds av Mikael "Putte" Johansson.

Samuel Lindell ser ut att bli en av Horn/Hycklinges nyckelspelare i år. Laget leds av Mikael "Putte" Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-19 20:00

AVSPARK 2023

Det började tisslas och tasslas redan i höstas. Då fanns det ett intresse och en förhoppning i Horn/Hycklinge IF om att anmäla ett herrlag till seriespel 2023. Sagt och gjort. I vintras togs beslutet och ett lag anmäldes till seriespel.

Den 22:e september 2019 spelades den sista seriematchen på Stångåvallen, innan klubben fick lägga ned seniorverksamheten. Nu är det dags igen.

På torsdag premiärspelar man, förvisso på bortaplan, i division 6.

– Det är spänning som ligger i luften, givetvis, säger lagets tränare Mikael "Putte" Johansson.

Han fortsätter:

– Vi ser fram emot det allihop, speciellt med tanke på att försäsongen varit fruktansvärt bra från vår sida. Vi har snittat 20 stycken på träningarna. Sen har det förvisso bara blivit tre matcher, men det ser bra ut ändå.

Comebackande lag brukar oftast kunna få det tufft resultatmässigt den första säsongen. Det mesta talar för att så inte bli fallet med Horn/Hycklinge. 

– Vi har många duktiga spelare i laget. Samuel Lindell, Dennis Isaksson och Hampus Nilsson är några, säger "Putte" Johansson och tillägger:

– Hampus är en järnkamin, även att han inte är Djurgårdare, haha. Han är gjord av stål och är oerhört nyttig för oss. För mig är ändå alla i laget viktiga. Ska vi få det att funka nu så kommer alla att behövas.

Vad har ni för målsättning?

– Att bygga vidare på det här, sen får vi ta resultat och så efter det. Men alla vet att när domaren väl blåser igång så vill man vinna, haha. Vi ska inte vara där bara för att. Jag säger så här, får vi ihop det så tror jag absolut att vi kan tillhöra toppen. Det är jag rätt säker på. Då är det mycket som ska stämma, men vi har kvalitet för det.

undefined
Mikael "Putte" Johansson är tränare för laget.

I Horn/Hycklinges division 6-serie ingår flera lokala lag, så som SK Lojal, Frödinge/Brantestad, IF Hebe och Hjorted/Totebo. De sistnämnda får bära något av ett favoritskap in i säsongen, tycker "Putte" Johansson.

– De verkar inte vara allt för dåliga och ser ut att bli ett topplag. Lojal vet man inte var man har, de kan antingen vara jättebra eller jättedåliga. Förhoppningsvis är vi där och slåss i toppen också.

Vad kan vi förvänta oss av ditt lag ute på planen?

– Det är väl som alla tränare säger, att vi vill äga bollen. Sen måste man ha spelare för det också och även anpassa sig efter motståndet. I sexan är det mycket sparka och spring, så det är ofta mer blåställ på än finfotboll.

B.O.IF står för motståndet på torsdag, i Odensvi.

undefined
Här syns stora delar av Horn/Hycklinges lag 2023.
Samuel Lindell är ett av Horn/Hycklinges mest meriterade nyförvärv.
Samuel Lindell är ett av Horn/Hycklinges mest meriterade nyförvärv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!