Tufft test direkt för VIF – det här vill tränaren se

Premiärdags. Och det är ingen direkt enkel utmaning Vimmerbys herrar ställs inför då. För motståndet väntar nya division två-gänget Nässjö FF på bortaplan. De superintressanta nyförvärven Simon Larsson och Karlo Goranci går rakt in från start på innermittfältet.

Karlo Goranci, Vimmerby IF

Karlo Goranci, Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-17 12:36

Nässjö FF blir alltså det första testet på hur VIF-laget står sig inför den kommande säsongen. Tränaren Patrik Gunnarsson är tydlig med vad han vill se ute på planen. 

– Jag vill se att vi är med både fysiskt och spelmässigt. Att vi är trygga med bollen och att pressspelet och återerövring av boll funkar, säger han.

Nässjö har redan hunnit med att spela ett par matcher. De föll mot Hvetlanda GIF senast med 3–2 och vann med 4–0 mot Lindö.

– De bör ha kommit lite längre än oss, så det kommer bli tufft. Visst vill jag vinna alla matcher, men i det här läget är ser jag hellre att vi gör en bra match.

Alltså, ungefär hur det brukar låta bland tränare vid den här tidpunkten. 

Vimmerby kommer till spel med en stark startelva. Nyförvärven Simon Larsson och Karlo Goranci bildar ett till stora delar nytt innermittfält. Annars är mycket sig likt i laget.

– Vi ligger bra i fas. Startelvan känns bra och sedan finns det många hungriga spelare på bänken som kommer få chansen att få en hel del speltid också. Det finns ett frågetecken för Pontus Kägo-Bragsjös medverkan. Han har varit krasslig i veckan. Vi kommer att ha sex-sju avbytare och det är bestämt att båda våra målvakter, Belmin Hrustic och Gustaf Johansson, kommer få speltid, säger Gunnarsson. 

Startelvan kan ni se på vår fotbollsblogg på sajten i eftermiddag.

Premiärdags. Efter tuff träning väntar nu första provet i en träningsmatch för VIF på lördag.
Premiärdags. Efter tuff träning väntar nu första provet i en träningsmatch för VIF på lördag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!