Premiär för den lokala damelvan

Säsongens första damelva är spikad. De lokala lagen har inlett säsongen och här är spelarna som har utmärkt sig mest i upptakten.

Frida Pöder har inlett säsongen starkt.

Frida Pöder har inlett säsongen starkt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-03 06:00

Målvakt: 

Pernilla Marelius, Vimmerby IF: Höll nollan i toppmötet med Växjö på bortaplan och svarade för en stabil insats.

Backar:

Molly Levin, Vimmerby IF: Har övertygat i rollen som mittback. Är tuff att möta i närkamperna och har en fin passningsfot som kommer till användning i uppspelsfasen också.

Saga Stejdahl, Vimmerby IF: Fick beröm för sin insats mot Växjö senast och utvecklas stadigt. Presterar på en jämn hög nivå.

Alma Lönning, Rimforsa IF: Har klivit fram som lagets försvarsgeneral. I 2-2-matchen mot Boxholm senast tvingades hon kliva av med skadekänning och se laget tappa viktiga poäng. På friska ben kommer ha en viktig roll i laget i år.

Mittfältare:

Julia Rosin, Vimmerby IF: En riktig arbetsmyra på mitten i VIF-laget där hon är delaktig både defensivt och offensivt. Visar vägen med sin inställning och blir en nyckelspelare i laget i år.

Emma Adolfsson, Rosenfors: Den rutinerade mittfältaren har bidragit med två mål så här långt och har en nyckelroll i laget. Styr och ställer ute på planen med sin auktoritet.

Emma Wessman, Frödinge: En riktig slitvarg på mitten som bidrog med flera framspelningar till målen som gjorde att Frödinge lyckades vända och vinna mot Rosenfors. Hon förlorar ogärna en duell och visar vägen med sin attityd.

Frida Pöder, Vimmerby IF: Anfallaren får en offensiv roll på mittfältet den här gången. Hon har bidragit med två mål och flera framspelningar så här långt. Bildar ett giftigt radarpar med Nathalie Johansson.

Forwards:

Emma Sjökvist, HM IS: Har gjort två mål i båda lagets inledande matcher. Trots bra insatser av HM IS har laget kammat noll. Sjökvist har ändå visat sin klass.

Emma Djurstedt, Frödinge: En löpvillig forward som gör mycket nytta för laget. Mot Rosenfors höll hon sig framme med två mål, bland annat det avgörande 5-4.

Nathalie Johansson: Vimmerby IF: Med sju mål på tre matcher har den lokala skyttedrottningen rivstartat säsongen. Hon har bidragit starkt till att VIF lyckats inleda med tre raka segrar, på bortaplan dessutom. Lita på att hon kommer att vara målsugen i hemmapremiären på fredag.

På bänken: Ellen Flöisbon, Rosenfors, Linn Uhre, Frödinge, Stina Kägo Bragsjö, Vimmerby IF, Kujtese Rexha, Vimmerby IF B, Amanda Törngren, Rimforsa, Felicia Johansson, Hultsfred.

Emma Adolfsson, Rosenfors
Emma Adolfsson, Rosenfors
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!