Positiva besked i lokala klubben

För någon vecka sedan vann HM IS kvalgruppen och gick upp i division fem. Och det ser bra ut inför återkomsten. "Vi har fått bra svar hittills".

HM IS herrrlag kan summera en framgångsrik säsong. Nu har många spelare gett klartecken för spel 2019.

HM IS herrrlag kan summera en framgångsrik säsong. Nu har många spelare gett klartecken för spel 2019.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2018-11-06 20:10

Det säger klubbikonen Roger Olofsson om de besked han fått när spelarna kontaktats om säsongen 2019. Att han skulle få bra gensvar är nu inte särskilt överraskande med tanke på hur det gick i den nyss avslutade fotbollssäsongen. En säsong som innebar en andraplats i Vimmerbysexan bakom Södra Vi IF, följt av ett lysande kvalspel med tre vinster och uppflyttning.

– Nu har vi inte hunnit prata med alla spelare ännu, men de elva seniorspelare som jag pratat med, så har alla varit positiva till en fortsättning.

Klubben har på ett framgångsrikt sätt mixat ihop 02/03-laget med A-laget. Flera unga talanger har fått chansen i seniorlaget – och tagit den.

– Det finns en viss osäkerhet kring Benjamin Bengtsson, som varit otroligt bra i år. Han går på fotbollsgymnasium i Vetlanda. Väljer han att bosätta sig där så kanske det kan bli svårt, men vi vet ingenting än, säger Olofsson.

Olofsson kommer förmodligen att fortsätta att vara en del i tränarteamet 2019, med Martin Rosenqvist, Jimmy Karlsson och Jesper Stejdahl.

– Jesper har tagit ett stort ansvar för träningarna i år. Vi hoppas han fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om