Platt fall för Hultsfred: "Det var för dåligt"

Ofta strålande hemma på Knektavallen. Betydligt tamare på bortaplan. Det kan vi konstatera – igen. Hultsfred hade inte så mycket att säga till om mot Tenhult (0–3). "Det var för dåligt. Vi satt kvar i bussen", säger tränaren Sebasthian Svensson.

Gustav Föghner och hans HFK kammade noll borta mot Tenhult.

Gustav Föghner och hans HFK kammade noll borta mot Tenhult.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-09-02 15:54

HFK har stundtals imponerat i höst. Med ett frejdigt anfallsspel och hårt jobb har de gjort flera starka insatser. 

Inte mot Tenhult. Det var ett bakslag. 

– Vad ska jag säga...? Det var inte så mycket att säga om. Tenhult var bättre än oss och jag måste säga att det är lite förvånande att de ligger där de ligger i tabellen. Visst, de har plockat in en del spelare den senaste tiden, från bland annat IK Tord och någon J19-spelare från Elfsborg. Samtidigt var inte vi alls bra. 

Tenhult, som kämpar för sitt existens i botten, gick till pausvila med 2–0 i ryggen. 

– Det var kanske i sin ordning, men sättet de fick sitt andra mål var konstigt. Bollen var aldrig över mållinjen. Vad vi förstod var det ett par decimeter till godo, men linjedomaren stod alldeles för högt upp och såg väl inte. 

Vad sa ni i paus?

– Tja..., vet inte exakt, men budskapet var att vi var på tok för dåliga. Det handlade om en inställningsfråga. Det var för tamt.

HFK kom till spel utan den rutinerade duon Sebastian Strömbom och Tobias Nilsson. Hur påverkade det er?

– Klart att det märktes. De är ofta drivande, inte minst när det går tungt. Å andra sidan går det inte att helt förlita sig på dem. 

Trots förlusten har HFK sex poäng ner till Tenhult på negativ kvalplats. 

– Om vi inte bjuder till bättre än så här så får vi se upp. Men nästa match, hemma mot Höreda tycker jag vi bör vinna. Gör vi det så ser det väldigt bra ut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!