Rimforsa vill se en fortsättning med Hanna i klubben

Rimforsas damer vill gärna behålla stora delar av sin trupp till nästa år för att kunna ha kvar en stomme. Det återstår och se om måldrottningen Hanna Hellström kommer finnas med. "Jag tar ett år i taget", säger hon.

 Rimforsas måldrottning Hanna Hellström (längst till höger) har inte bestämt sig än om det blir spel nästa år.

Rimforsas måldrottning Hanna Hellström (längst till höger) har inte bestämt sig än om det blir spel nästa år.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-10-08 07:00

Hanna Hellströms comeback i Rimforsa blev en framgångssaga den här säsongen i division 4. 33-åringen fick barn i slutet på förra året och kände ett stort sug efter att spela fotboll igen. Efter att kroppen hade fått återhämta sig efter graviditeten under våren – hände det något efter sommaruppehållet.

Hanna bara öste in bollar och gjorde fyra till fem mål i flera matcher.

– Efter sommaren som du säger hade jag fått tillbaka formen och det har varit skönt att ha den moroten efter graviditeten. Jag hittade tillbaka till den styrkan som jag bidragit med tidigare år.

När vi pratade med Rimforsas tränare Edvin Jensen sa han att han gärna ser en fortsättning för Hanna Hellström i klubben, såklart. Och det är inte bara målen som hon har hjälpt laget med.

– Hon har varit en stor tillgång för att utbilda våra yngre spelare, säger Jensen.

Hanna Hellström vill vänta med att ge något besked kring sin framtid.

– Jag tar ett år i taget. Vi får se hur suget är när säsongen drar igång igen i januari. Livet ska klaffa i övrigt med familjen. 

Försäsongen i år förstördes av de tunga spelartappen och klubben valde då självmant att kliva ner i seriesystemet till division 4. Till nästa år vill man inte göra några större förändringar i truppen för att kunna ha kvar sin stomme. 

– Vi kommer inte aktivt att jaga nya spelare, säger Edvin Jensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!