På väg mot minst en kvalplats

Gullringens GoIF är seriens bästa bortalag. Nu kan laget stärka den positionen ytterligare – och ta ett stort kliv mot minst en kvalplats när laget möter Ölmstad.

Gullringen är bäst i serien på bortaplan. Nu väntar Ölmstad.

Gullringen är bäst i serien på bortaplan. Nu väntar Ölmstad.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-09-08 09:30

Etta eller tvåa. Det mesta tyder på att det blir Gullringens slutplacering i division fyra norra. Och så har känslan varit länge.

– Jag tycker att vi ska klara av att komma tvåa i alla fall. Skulle vi tappa det här, så är vi helt enkelt inte värda att nå kvalet, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Han säger också:

– Vi kommer att vara jäkligt taggade. Vi får hoppas att vi vinner och att Tranås tappar poäng. Ölmstad har samtidigt inte så mycket att spela för.

Gullringen är tvåa, fem poäng bakom serieledande Tranås – och med sju poängs marginal till tabelltrean Mullsjö.

Det blev seger för Gullringen när laget mötte Ölmstad i våras. Segern fixades först i slutet, då Albin Gustafsson och Rasmus Bexell nätade.

– De var bra spelmässigt första 25 minuterna, sedan kroknade dom och vi vann rättvist.

Gullringen har varit oerhört starka på bortaplan den är säsongen och har bäst facit av samtliga lag. Laget kommer från en derbyseger mot Österbymo (3–1) i ryggen. En match där Gullringen var överlägset, men avgjorde först med kvarten kvar.

En ändring sker i startelvan jämfört med den matchen. Jesper Wärnehall ersätter Albin Gustafsson på mitten.

Här är truppen: Marcin Muszka – Alexander Swartz, Ola Lindblom, Erik Lindblad – Martin Höglind, Jesper Wärnehall, Christian Simonsson, Isack Thuresson, Kevin Gaines – Rasmus Stahlin, Rasmus Bexell. Bänk: Albin Gustafsson, Bell Maneetup, Dennis Isaksson, Dick Johansson, Joakim Bronow.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om