Överlägset VIF tog blytung seger

Vimmerby gick upp som tabelltvåa bakom Smedby AIS. Detta efter en ny seger, denna gång borta mot Norrköpingslaget Knäppingsborg. VIF gjorde som damlaget, vann med 3–2. "Sett till alla chanser borde vi ha vunnit med betydligt större siffror, men det var förstås jäkligt skönt att vi vann", säger tränaren Håkan Carlsson.

Mohammed Shafa Ibrahim gjorde det viktiga 3-0-målet när Vimmerby vann mot Knäppingsborg.

Fotboll2018-06-02 17:44

Vimmerby har totalt sett under säsongen skapat mycket målchanser, i nästan varje match. Och visst, laget har också gjort klart flest mål i hela serien, 25. Ändå har effektiviteten inte varit på topp. Det var den sannerligen inte mot nykomlingen Knäppingsborg, trots tre fullträffar.

– Jag vet inte hur många lägen vi bränner i andra halvlek. Det var massor. Alla våra tre forwards hade flera fina chanser, där Mohammad Jafr hade flest. Men bollen gick inte in.

Nu räckte det ändå till seger och en ny skön trepoängare, tack vare målfabrikationen första 45.

Adam Kisitu inledde målskyttet då han behärskat rullade in 0–1 efter en snabbt iscensatt kontring. Precis innan målet stod VIF-målvakten Nic Rydholm för en svettig dubbelräddning.

– Det var riktigt bra av Nic och väldigt viktiga räddningar.

Vimmerby gjorde också 0–2 (Oskar Bergman efter hörna) och 0–3 (Mohammed Shafa Ibrahim) innan pausvilan. Hemmalaget fick sedan en perfekt start i andra, då de reducerade tidigt. I slutminuterna kom så 2–3 och målet skapade nerv.

– Det kändes konstigt att vi var tvunga att sitta och vara nervösa i slutet, med tanke på alla lägen vi haft, säger Håkan Carlsson, som kunde konstatera att VIF relativt enkelt höll undan till seger.

Han framhöll målvakten Nic Rydholm och Ted Åström-Åberg lite extra, men gav beröm till hela laget.

I nästa omgång är det ny bortamatch i Norrköping, då topplaget Assyriska väntar.