Överklagan att vänta i ÅFF:s kvaldrama

Västra Frölunda blev fråntaget platsen i division 1 efter ÅFF:s protest – men drar ärendet vidare och skulle enligt uppgift lämna in en överklagan under måndagen.

ÅFF får vänta med att jubla, det är ännu inte helt klart att laget spelar i division 1.

ÅFF får vänta med att jubla, det är ännu inte helt klart att laget spelar i division 1.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2020-12-14 16:51

"Vi kommer att lämna in vår överklagan under dagen", skrev Västra Frölundas ordförande Wictoria Rasmusson i ett mejl till Corren på måndagseftermiddagen. Vi sökte på Rasmusson och personer från fotbollförbundets överklagandenämnd under kvällen men fick inget svar.

Ni kan säkert historien vid det här laget: Västra Frölunda vann det heta kvalmötet, men ÅFF protesterade mot att Göteborgsklubben använt en icke tillåten spelare i den andra matchen lagen emellan. Fotbollförbundets disciplinnämnd gav ÅFF rätt och diskvalificerade Västra Frölunda vilket betydde att ÅFF fick division 1-platsen.

Disciplinnämndens beslut kan överklagas till den så kallade överklagandenämnden, vilket Västra Frölunda enligt uppgift ska göra.

"Hur lång tid det kan ta att få svar vet vi inte", skrev Wictoria Rasmusson.

ÅFF-tränaren Jesper Ny har sin tolkning klar:

– Det står i klartext vad som gäller och vad vi har att förhålla oss till. Klart att det inte är kul för Västra Frölunda, men regler är regler. Det var ju därför vi inte kunde ha med Josh (Bragg) i den första matchen, säger Jesper Ny.

Ny kan med belåtenhet se tillbaka på en säsong som av allt att döma slutar med avancemang till ettan. Som Corren skrivit tidigare talar allt för att han blir kvar i ÅFF.

– Jag har inte skrivit på något än, vi ska sätta oss ner i veckan. Men det är positiva signaler både från mig och från klubben, så det kommer säkert bli bra, säger Jesper Ny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!