Henriksson tillbaka i den gulsvarta tröjan

Gullringen förstärker truppen ytterligare inför slutspurten av serien. På torsdagen blev det klart att Djursdalas skyttekung Simon Henriksson kommer avsluta säsongen i sin moderklubb. "Det ska bli roligt", säger han.

Simon Henriksson lämnar Djursdala SK för spel i Gullringen.

Simon Henriksson lämnar Djursdala SK för spel i Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-30 18:43

Simon Henriksson har gjort 11 mål på 14 matcher för Djursdala i femman i år. Redan inför den kommande säsongen var Gullringen ute efter hans signatur. Då valde han att tacka nej på grund av sitt djupa engagemang i DSK. 

Nu är läget ett annat.

– Med tanke på att Djursdala i princip säkrade kontraktet i senaste omgången så var det en bra möjlighet att kunna ge något tillbaka till Gullringen och att jag då blir utlånad i motsatt riktning. Jag har inte spelat i min moderklubb på väldigt många år, så det ska bli roligt att dra på sig tröjan här under september och oktober, säger han till Gullringens hemsida.

"Simon är en offensiv spelare som kan spela på de flesta offensiva positionerna. Han har god teknik, bra spelförståelse, bra attityd, är en giftig målskytt och en riktigt bra kille", skriver klubben vidare på sin hemsida.

Gullringen är inblandade i toppstriden av fotbollsfyran och har en viktig match borta mot toppkonkurrenten Tranås på fredag. Då är dock inte Henriksson aktuell för spel eftersom han drog på sig en avstängning i Djursdalas senaste match mot Södra Vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!