Knut klev fram när det behövdes som mest för VIF

En miss höll på att kosta viktiga poäng. Då klev Knut Gunnarsson fram som matchvinnare när han nickade in 2–1 för Vimmerby IF mot Boren hemma fem minuter från slutet. "Skönt att ta revansch och en väldig känsla av lättnad när jag såg att bollen gick in", sa matchvinnaren.

Knut Gunnarsson klev fram som matchvinnare för VIF mot Boren.

Knut Gunnarsson klev fram som matchvinnare för VIF mot Boren.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-10 15:40

Vimmerbys unge mittback är på intet sätt någon ovan målskytt. När Vimmerby fick en frispark på kanten på offensiv planhalva i den 85:e minuten smög Knut Gunnarsson upp vid den bortre stolpen. Tomislav Jakesevic inlägg blev perfekt och Gunnarsson mötte bollen med pannan och fick se den gå in.

– "Tomi" visste att jag skulle komma där och det blev perfekt. Det var väldigt skönt att få göra målet och jag tror det var första gången som jag fick avgöra en match, sa Gunnarsson.

undefined
Joakim Storm fick fira ett mål i sin återkomst.

Kampen mot Boren såg VIF länge ut att ha under kontroll. Joakim Storm gav laget ledningen i mitten av första halvlek i sin återkomst. Sedan kom 1–1 i upptakten av andra överraskande efter en miss av VIF-försvaret.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Vi var tre spelare som gick på samma boll, men Borens spelare tog den och petade in den i öppet mål.

Till slut kom ändå 2–1-målet som innebar tre blytunga poäng för VIF i kampen kring det negativa kvalstrecket.

– Det kändes som Boren var ganska nöjda med 1–1 när läget var det som var. Vi höll på att slarva bort det, men var hungrigast på slutet och vann rättvist, sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson som gladdes lite extra över att sonen Knut fick avgöra.

– Jag har sagt till honom att jag har gjort många mål under min tid som spelare och att han behöver jobba för att komma ikapp. Det var bra tajming av honom att göra ett nu.

undefined
Simon Larsson var nyttig för VIF på mittfältet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!