Oskar Åberg enda målskytt när IFK Tuna föll

IFK Tuna förlorade mötet med Tjust hemma med 1-2 (0-0) i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll på lördagen.

IFK Tuna förlorade mot Tjust IF FF

Fotboll2022-07-02 16:01

- En match vi borde vunnit, men just nu är vi inne i en period där inget kommer gratis tyvärr. Men överlag gör vi en fullt godkänd insats enligt mig, men det är ju målen som räknas. Vi får ta nya tag på onsdag, tyckte IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson, efter matchen.

Albin Juthe blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 79 minuter.

Första halvlek blev mållös, men direkt efter pausen slog Oskar Åberg till och gav IFK Tuna ledningen.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Adam Tegenstam och kvitterade för Tjust.

Albin Juthe gjorde det matchavgörande målet med knappa kvarten kvar. Juthe fullbordade därmed Tjusts vändning. Det fastställde slutresultatet till 1-2.

I den 80:e minuten fick Tjust Niclas Andersson utvisad, och fick spela med en man mindre sista tio minuterna.

IFK Tuna har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Tjust har tre vinster och två förluster. Det här var IFK Tunas andra uddamålsförlust den här säsongen.

För IFK Tuna gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Tjust är på tredje plats.

IFK Tuna tar sig an Timmernabben i nästa match borta onsdag 6 juli 19.00.