Örgryte tog chansen – slog seriesegraren

Västerås är redan klart för allsvenskan. Då tog bottenlaget i superettan, Örgryte, chansen att försöka rädda sig kvar. –Det handlade bara om att vinna, säger Markus Haglind-Sangré efter 1–0-segern.

Edi Sylisufaj, här i Siriuströja, blev matchhjälte för Örgryte med sitt mål mot Västerås. Arkivbild.

Edi Sylisufaj, här i Siriuströja, blev matchhjälte för Örgryte med sitt mål mot Västerås. Arkivbild.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2023-11-04 15:27

Det är skilda världar i Göteborgsfotbollen i superettan. Gais och Utsikten hoppas på allsvenskt spel nästa år. Det gamla storlaget Örgryte slåss i stället för sin överlevnad i näst högsta ligan.

I den näst sista omgången tog man chansen när redan klara seriesegraren Västerås kom på besök till Gamla Ullevi. Trots beskedet att tränaren Jeffrey Aubynn dagen före matchen sade upp sig och lämnade Öis.

– Vi har bara haft en träning sedan "Jeff" lämnade, men vi vet uppgiften – att ta sex poäng på två matcher och nu har vi tagit tre, säger Markus Haglind-Sangré till Discovery+.

– Nu gäller det bara att återhämta sig och komma väl förberedda till nästa vecka.

Under ledning av Xabier Ruiz Ocenda, tillsammans med Sören Börjesson och Albin Sheqiri, kom Öis till spel mot seriesegraren Västerås som säkrade det allsvenska kontraktet förra helgen.

Västerås hade mer boll, men Öis fler målchanser i första halvlek. Och 30 sekunder in i andra halvlek kom matchens enda mål. Edi Sylisufaj snodde bollen vid mittlinjen och gick sedan själv och sköt från straffområdeslinjen.

– Vi gasade och försökte allt vi kunde. Nu är det bara att kriga, visa hjärta och hoppas på det bästa, säger Haglind-Sangré.

Med en match kvar att spela klättrar Örgryte upp på näst sista plats, på samma poäng som Skövde som ligger på kvalplats. Men både Skövde och Eskilstuna (nu sist i tabellen, två poäng bakom) spelar sina näst sista matcher på söndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!