Ordföranden hoppar av klassiska klubben

Det blev bara två månader som ordförande i Åtvidabergs FF för Maria Eklund. Nu väljer hon att hoppa av.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-04-26 20:13

Sporten sökte henne för en kommentar under söndagskvällen, men fick inte svar.

I ett egenskrivet brev på klubbens webbplats bekräftar Maria Eklund själv att hon med omedelbar verkan lämnar sitt uppdrag. Förklaringen är tidsbrist.

"Det är med lite sorg som jag skriver till er för att meddela att jag tyvärr hoppar av som ordförande för ÅFF efter en väldigt kort tid. Som många av er vet jobbar jag som chef inom äldreomsorgen i Linköpings kommun och med Covid-19 har det tyvärr blivit omöjligt för mig att kunna lägga den tid och energi som ordförandeskapet i ÅFF förtjänar och för oss som jobbar inom äldreomsorgen kommer detta pågå under en lång tid framåt", skriver hon på hemsidan.

ÅFF-styrelsen samlades enligt uppgift under söndagen och vem som tar över som tillförordnad ordförande från sittande styrelse väntas presenteras under veckan.

Maria Eklund tog på årsmötet i slutet av februari över efter Ingvar Gustavsson och fick en minst sagt tuff start på sitt uppdrag i klassiker- och division 2-klubben när coronakrisen slog till. Trots två år med plusresultat är det negativa egna kapitalet ett fortsatt tungt ok att bära och för några veckor sedan sa hon till Sporten:

– Det är bara att titta hur det ser ut i världen. Många företag går under och det gäller även föreningar. Men vi ska se till ÅFF lever vidare även efter den här krisen. Vi har dragit i bromsen. För allt. Det är köpstopp i föreningen och träningsstopp på Kopparvallen innan vi förhandlat färdigt med kommunen.

Maria Eklund, till höger.
Maria Eklund, till höger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!