Om Komina: "Hoppas han vill stanna"

Det har varit ganska tyst kring Vimmerby IF:s herrar ett tag nu. "Vi kan inte värva bara för att värva", säger David Lindgren, som ändå öppnar för att det kan komma in något tillskott.

Amel Komina, till vänster, är av intresse för Åtvidabergs FF och har ännu inte bestämt var han ska spela.

Amel Komina, till vänster, är av intresse för Åtvidabergs FF och har ännu inte bestämt var han ska spela.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-12-12 18:15

– Överlag ser det väl bra ut i laget. Vi är igång och tränar, det är kanske inte mest inspirerande delen av fotbollssäsongen, säger David Lindgren, som är herransvarig i VIF. 

Ett av de frågetecken som finns i laget är att Amel Komina, den duktige mittfältaren, har varit och tränat med Åtvidabergs FF. 

– Jag har pratat med Amel i veckan. Vi har en bra kommunikation, så får vi se var det landar. Det är klart att vi hoppas han vill stanna. Samtidigt förstår jag att han är smickrad av intresse från ÅFF. 

En som redan har lämnat VIF är Jonathan Fält-Öhr som för ett tag sedan blev klar för Västerviks FF. 

– Det är en duktig fotbollsspelare i grunden. Tyvärr hade han mycket skadebekymmer senaste säsongen. Nu ville han byta miljö och det är bara att hoppas att kroppen håller och att han gör en bra säsong i Västervik, säger Lindgren, som är nöjd med truppen.

– Samma spelare som startade förra säsongen är kvar och vi vet att vi har en stark trupp. Vi kan inte värva bara för att värva, utan vi vill satsa på våra unga spelare som knackar på dörren. Sedan behöver man självklart se till att vara lite förberedd också, så vi har ersättare om vi skulle tappa någon. Det är möjligt att vi kan förstärka. 

Det är en tuff division fyra. Är det fortfarande serieseger som är målet?

– Det finns alltid motståndare, men vår målsättning är att göra det vi kan påverka så bra som möjligt så vi kan ta steget upp igen. 

David Lindgren berättar om läget i Vimmerby IF:s herrlag.
David Lindgren berättar om läget i Vimmerby IF:s herrlag.
Karta: Arena Ceosvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!