Olsen inte redo – missar Kosovo-matchen

Han missade VM-kvalpremiären mot Georgien. Nu är det klart att Robin Olsen inte heller spelar mot Kosovo. –Han kommer att sitta på bänken, säger förbundskapten Janne Andersson enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Robin Olsen. Arkivbild.

Robin Olsen. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2021-03-27 18:15

Målvakten tränade inte med laget under det sista passet inför VM-kvalmatchen mot Kosovo på Fadil Vokrri-stadion i Pristina.

Anledningen: En känning.

Enligt vad Jakob Kakembo Andersson, fotbollslandslagets presschef, säger till TV4:s Fotbollskanalen ska 31-åringen kört individuellt.

Ett tecken på att Olsen, som missade kvalpremiären mot Georgien, inte kan spela matchen på söndagen?

Ja, precis så blir det.

– Robin är som i torsdag fast lite bättre men inte så bra, så vi väljer att ställa honom i morgon (på söndagen). Men det går framåt, det går åt rätt riktning. Det innebär att han kommer att sitta med på bänken, och skulle han behöva hoppa in så kan han det precis som han kunde i torsdags, säger Andersson.

Får Nordfeldt chansen?

Därmed är det högst troligt att Kristoffer Nordfeldt fortsätter mellan stolparna.

Det var Andersson dessutom tydlig med redan efter 1–0-segern.

– Sade jag det får jag hålla fast vid det, säger förbundskaptenen med ett skratt.

– "Kribba" gjorde en bra match i torsdags men han är inte min definitiva tvåa för det. Men spelade han i torsdags, gjorde det bra och Robin inte är tillgänglig... Ska du sätta pengar på något, så sätt på att "Kribba" står i morgon (på söndag).

Anfallaren Marcus Berg har dragits med ryggbesvär och var utanför matchtruppen i torsdags men var enligt TV4:s Fotbollskanalen med under de 15 minuter som medierna fick se av träningen.

Albin Ekdal byttes in i matchen mot Georgien, skadade sig och byttes ut tämligen omgående. Mittfältaren åkte inte med landslaget till Kosovo utan reste hem till Italien och Genua.

– Utöver Robin och Albin, som åkte hem i morse, så tränade alla. Det såg bra ut, säger Janne Andersson.

Inför VM-kvalet mot Kosovo säger han:

– Vi hade en tuff match mot Georgien. Kosovo är ett bra lag, med några snabba och skickliga spelare. Vårt försvar måste vara bra och vi behöver skapa fler målchanser. Vi måste upp på en högre nivå om vi ska vinna.

Hur mycket rotation?

Andersson har tidigare påpekat att han förfogar över en så kompetent samling spelare, i synnerhet på mittfältet och i anfallet, att han kan rotera i startelvorna utan att tappa i kvalitet.

Mot Georgien fick Emil Forsberg börja på bänken, liksom Albin Ekdal (skadad och inte med mot Kosovo). Det troliga är att Forsberg spelar i Pristina.

Anderssons startelva bli offentlig först en dryg timma före avspark på söndagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!