Okkels bakom Elfsborgs vändning

Tabelljumbon chockade med ett tidigt ledningsmål. Men Elfsborg reste sig och slog Varberg med 2—1, efter två mål av Jeppe Okkels. –Det är bara att fortsätta att hjälpa laget, så får vi se hur långt det räcker, säger dansken.

Elfsborg bjöd på en annorlunda målgest efter Jeppe Okkels straffmål. Dansken, tvåa från vänster, får hjälp av Emmanuel Boateng, Michael Baidoo och Niklas Hult.

Fotboll2023-10-02 20:54

Elfsborg har haft ett par tuffare veckor och inte minst har anfallsspelet hackat lite i guldjakten.

Så såg det inledningsvis ut även mot Varberg. Men till slut hittade Elfsborg rytmen igen, mycket tack vare Jeppe Okkels som påpassligt höll sig framme vid reduceringen och sedan dessutom satte en straff.

– Vi har pratat om det, det har hänt förr den här säsongen, att vi hamnar i underläge och stressar lite. Det tycker jag att vi gör jättebra i dag, säger dansken till Discovery+.

Jagar Malmö

Okkels båda mål räckte för att Elfsborg kunde ta en ny trepoängare och fortsätter att flåsa Malmö FF i nacken.

För tabelljumbon Varbergs del blev det ännu en tung allsvensk kväll och ännu ett steg närmare nedflyttning, trots en bra start och ett vackert ledningsmål.

Dion Krasniqi tog först vara på en jättemiss av Elfsborgsbacken Sebastian Holmén och lurade sedan bort ytterligare en elfsborgare innan han kyligt sköt in 1–0 efter knappt 20 minuter.

Ny straff

Men glädjen höll inte i sig särskilt länge. I stället lyckades Svein Gudjohnsen tio minuter senare – med nöd och näppe – tåa vidare ett inlägg till Jeppe Okkels, som från nära håll kvitterade till 1—1.

Strax före paus fick dessutom Okkels en ny chans, sedan Varbergsbacken Joakim Lindner kastat sig för att stoppa ett inlägg och oturligt fått bollen på handen.

Hallandslaget fick därmed ytterligare en straffspark emot sig och även om Fredrik Andersson, tillbaka från en längre skadefrånvaro, slängde sig åt rätt håll smet Okkels skott förbi till 2—1 för Elfsborg.

Det var Okkels elfte allsvenska mål i år och räckte till segern.

– Det känns bra, jag känner mig pigg och i bra form, så det är bara att fortsätta att hjälpa laget till slutet och så får vi se hur långt det räcker, säger han.