Rimforsa avgjorde på straff i slutet: "Rejäl kamp"

Rimforsa var på väg mot ett kostsamt poängtapp i derbyt borta mot Sturefors. Då ordnade Daniel Rambin en straff och satte den för avgörande 2–1 fem minuter från slutet. "Det blev en rejäl kamp, men till slut fick vi med oss tre poäng", sa Rimforsas tränare Mats Andersson.

Mats Andersson, tränare för Rimforsa IF.

Mats Andersson, tränare för Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-30 20:26

Rimforsa var piskat att vinna för att inte tappa kontakten med serieledande Hjulsbro. Till slut lyckades laget få med sig tre pinnar hem i bagaget. Men det satt hårt åt.

– Första halvlek och en bit in i andra var det rent ställningskrig. Det tog ett tag för oss att förstå att det krävdes ett enklare spel och mer kamp ute på planen. När vi väl kommit underfund med det så tog vi över bollinnehavet rejält. Sturefors är ändå duktiga på att försvara sig så det var ingen enkel nöt att knäcka.

Resultatmässigt så föll de två första målen inom loppet av fem minuter i upptakten av andra halvlek. Först tog Sturefors ledningen på straff. Sedan kvitterade Hugo Johansson.

– Det var en riktig pärla. Han tog hand om en andraboll några meter utanför straffområdet och klippte till med sträckt vrist på halvvolley. Det blev en väldigt fin träff.

Tiden såg sedan ut att rinna ut för RIF. Fem minuter från slutet kom dock avgörandet.

– Daniel Rambin blev nerdragen i straffområdet och klev själv fram och tryckte dit straffen. Det var riktigt skönt.

Sedan blev det heta känslor på slutet då båda lagen åkte på var sitt rött kort.

– Harun Ali blev attackerad och knuffade undan motståndaren. Båda blev utvisade så nu missar han seriefinalen på söndag.

Seriefinalen spelar Rimforsa hemma mot Hjulsbro.

– Det ska bli riktigt roligt att spela en match av den digniteten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om