Oavgjort i målvaktskompisarnas kamp

För en liten tid sedan utgjorde Marko Johansson och Carljohan Eriksson den allsvenska nykomlingen Mjällbys målvaktspar. Men nyligen hämtade Malmö FF hem utlånade Johansson – och möttes på söndagen: –Surt, jag tycker vi var det bättre laget, säger Malmömålvakten efter 2–2 i sin återkomst till Listerlandet.

Mjällbys Mamudu Moro jublar med lagkamraterna efter 1–0-målet mot Malmö. Mjällby tog en poäng och satte stopp för serieledande Malmös långa segersvit.

Fotboll2020-08-16 19:40

I juli-mötet mellan de båda lagen stod Carljohan Eriksson i Mjällbys mål med Marko Johansson som reserv bakom sig. Den gången handlade om en cupsemifinal som MFF vann efter straffläggning. I augusti, i allsvenskan, vaktade de båda vännerna varsitt mål och det blev en ny tuff kamp.

I cupmötet räddade Carljohan Eriksson flera straffar, men fick se Jo Inge Bergets straff gå i mål. Nu uppenbarade sig Erikssons chans till revansch då Berget på nytt fick chansen från elva meter.

– Jag gick åt fel håll på Bergets straff i cupen och ville få lite revansch.

Straffräddning

Bergets straff var hård, låg och skapligt välplacerad. Erikssons räddning strålande.

– Jag visste inte om jag skulle hinna dit, men det gjorde jag, säger Carljohan Eriksson.

Innan dess hade en hörna resulterat i ett Mjällbymål som satt MFF i brygga. Marko Johanssons återkomst till Strandvallen såg då inte ut som en solskenshistoria.

– Klart det var kul att vara tillbaka. Men vi kom inte upp i vår högsta nivå under den första halvleken, säger Marko Johansson som i de två senaste matcherna ersatt Johan Dahlin.

– Det är kul, det har varit en dröm, säger han om känslan att spela i MFF.

MFF kvitterade

Även andra halvlek blev händelserik och även mer målrik. Mjällbys Besard Sabovic satte en frispark från snäv vinkel, en fullträff som ramades in av två Malmömål. Sören Rieks gjorde 1–1 strax efter paus och sedan fastställde lagkapten Anders Christiansen slutresultatet.

De två målvakterna var ömsesidiga om att återseendet var en positiv upplevelse.

– När jag kom till Mjällby tog han (Carljohan Eriksson) emot mig väldigt bra. Vi hade en bra dialog och hjälpte varandra väldigt bra, säger Marko Johansson.

– Han är en riktigt go kille. Jättekul att han fått stå i deras två senaste matcher, han är en riktigt bra målvakt och vi kom jättebra överens, säger Carljohan Eriksson om Johansson.

Marko Johansson uttryckte besvikelse över ”bara” en poäng. Mjällby såg till att MFF:s allsvenska segersvit stannade vid åtta, men Carljohan Eriksson var lika besviken han över att få lämna gräsmattan utan vinst.

– Innan matchen hade man kanske varit nöjd med en pinne, men just nu är man mer besviken än nöjd, säger Eriksson.