Islossning med målskyttet för Storebro

Efter att bara ha gjort sex mål på de nio första omgångarna lossnade det rejält för Storebro på måndagen. Vinsten hemma mot Gunnebo togs med 4–0. "Segern var odiskutabel", sa SIF-tränaren Peter Magnusson.

Storebro fick målskyttet att lossna hemma mot Gunnebo och vann med 4-0.

Storebro fick målskyttet att lossna hemma mot Gunnebo och vann med 4-0.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-13 21:48

Storebro inledde piggt och skapade chanser omgående. Efter nio minuter fick man utdelning. Mohammed Ibrahim fick öppet mål efter att Jimmi Wickström serverat honom elegant. Två spelare som för övrigt gjorde sina första matcher för säsongen och blev den injektion som Storebro behövde.

undefined
Jimmi Wickström var tillbaka i Storebro och bidrog med mål direkt.

– Båda spelarna kommer in och betyder mycket för laget med sin rutin. Det höjer oss både fotbollsmässigt och moraliskt, sa Peter Magnusson som fick se sitt lag gå till halvtidsvila med ledning 1–0.

– Vi spelade bra första 30 minuterna, sedan jämnade det ut sig. Jag tycker ändå inte att Gunnebo kom till så mycket farligheter.

undefined
Mohammed Ibrahim gjorde mål och jobbade hårt.

I andra halvlek gick Storebro för 2–0 i jakt på lite mer arbetsro. Det kom genom Linus Hemmingsson. Minuten senare gjorde Jimmi Wickström 3–0 och såg till att Storebro tog ett stort steg mot tre poäng. 4–0 och spiken i kistan svarade Abasien Stankazi för.

– Det var riktigt stark av oss att gå ut och vinna andra halvlek med 3–0 och segern får se som odiskutabel. Hela laget ska hyllas för en väldigt bra insats.

undefined
Linus Hemmingsson stod för Storebros 2-0-mål.

Vinsten innebar att Storebro tog sig förbi Gunnebo i bottenstriden och är uppe på kvalplatsen. Samtidigt fick de kontakt med laget ovanför på allvar.

– Jag fokuserar inte på tabellen alls i det här läget. Vi fick med oss tre poäng var det viktiga. Annars är det en match i taget som gäller, sa Magnusson.

undefined
Gunnebo fick inte till många farligheter mot Storebros stabila försvar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!