Nykomlingen nämns som en av seriefavoriterna

När Östgörafyran drar igång med tre matcher på tisdagskvällen nämns Kisa BK som en av förhandsfavoriterna trots att de är nykomlingar. "För mig är det viktigaste att vi kommer upp i nivå och spelar en attraktiv fotboll", säger Kisas tränare Greger Johansson.

Greger Johanssons Kisa BK spelar seriepremiär hemma mot BK Zeros ikväll.

Greger Johanssons Kisa BK spelar seriepremiär hemma mot BK Zeros ikväll.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-06-21 12:02

Den 3:e oktober spelade Kisa BK sin senaste seriematch och tog då klivet upp från femman till fyran. Trots att klubben är nykomling nämns den som en av förhandsfavoriterna.

– Vi har behållit stommen i laget och kryddat med ett par starka värvningar så visst förstår jag att det finns förväntningar på oss. Jag lägger inte så stor vikt vid det utan det viktigaste för oss är att vi kommer upp i den nivå vi kan och spelar en attraktiv fotboll och håller bollen på backen. Då kan det gå bra, säger Kisas tränare Greger Johansson.

I seriepremiären ställs Kisa mot en annan nykomling i form av BK Zeros från Motala.

– Jag vet att de har fått in en rutinerade målvakt från Motala AIF och har lite koll på hur de kan tänkas spela. Vi har dock hemmaplan och ska fokusera på vårt eget spel i första hand.

Kisa genrepade med seger i Östgötacupen mot Kenty med 2–1 och kommer väl förberedda till premiären.

– Det var skönt att se att vi spelade så bra som vi kan göra i första halvlek mot Kenty. I övrigt tycker jag att vi har haft en hög träningsnärvaro under den rekordlånga försäsongen och är väl förberedda. Hela truppen finns tillgänglig till matchen mot Zeros.

Efter premiären väntar uppehåll för Kisa till den 14:e augusti då derbyt mot Rimforsa borta spelas. Innan dess ska de spela Kisapokalen samt Östgötacupen mot Sturefors hemma.

Kisa BK:s tränare Greger Johansson.
Kisa BK:s tränare Greger Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!