Målet är att hänga kvar: "Kriga om varje poäng"

Att klara nytt kontrakt med marginal. Det blir målet för Djursdala SK som nykomlingar i fyran. "Det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften, säger nye tränaren David Henriksson.

David Henriksson gör sin första säsong som tränare för Djursdala.

David Henriksson gör sin första säsong som tränare för Djursdala.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-08 12:00

Efter succésäsongen ifjol som ledde till seriesegern i femman får Djursdala ta sig an spel i division fyra. Den som leder laget är David Henriksson som för första gången axlar rollen som huvudtränare.

– Vi har en bred ledarstab där erfarne Michael Milton fungerar som bollplank till mig. Dessutom ingår Christian Simonsson i ledningen och blir en förlängd arm ut i speltruppen för mig. Dessutom finns Göran Svensson med som lagledare och löser det praktiska i bakgrunden. Det känns bra.

Djursdala kommer som nykomlingar till fyran med en ganska intakt spelartrupp. Rutin från spel i högre divisioner finns det gott om, men den ålderstigna truppen får också ses som ett frågetecken.

– Vår snittålder är minst sagt hög. När jag tänker efter så är det nog jag, som är 26 år, som är yngst av alla i laget. Även om många spelare börjar bli till åren så har träningsviljan blivit allt bättre under försäsongen. Därför är det mestadels positivt att ha en spelartrupp med så mycket erfarenhet.

Under försäsongen har laget åkt på ett par smällar, men Henriksson väljer att inte lägga så stor vikt vid resultaten.

– När vi föll med 6–0 mot Gullringen var jag ändå ganska nöjd med den defensiva insatsen. Sedan visade vi i 2–1-segern mot Rimforsa att offensiven är på rätt väg.

Målet inför säsongen är att säkra nytt kontrakt.

– Vi är inställda på ett tufft år där vi kommer att få kriga om varje poäng. Det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften, men klarar vi nytt kontrakt med marginal så har vi gjort det bra.

Vilka lag ser du som seriefavoriter?

– Ekhagen, Stensjön och Tenhult blir farliga. Vimmerby ska också vara med i toppen.

Spelmässigt är tanken att Djursdala kommer att bygga vidare på konceptet som var framgångsrikt ifjol. 

– Vi har ett stabilt försvar i grunden. Sedan kommer vi att behöva anpassa vårt spel en del i och med att motståndet hårdnar på den här nivån.

Seriepremiären spelas hemma mot Örserum fredag 15 april.

Djursdala SK

Nyförvärv: Björn Stridh, Gullringen, Oskar Eriksson, Södra Vi, Fabian Borén, Horn/Hycklinge, Oliver Eriksson, Horn/Hycklinge, Jonatan Stridh, comeback. 

Förluster: Ricky Gustafsson, Gullringen, Jonathan Gustafsson, Södra Vi, Daniel "den yngre" Gustafsson, Södra Vi, Fritiof-Elias Sundberg, FBSK, Anders Kindström, Storebro IF.

Christian Simonsson har en roll som spelande assisterande tränare.
Christian Simonsson har en roll som spelande assisterande tränare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!