Nyförvärvet kan bli borta hela säsongen

Stjärnvärvningen Mahamé Siby bars ut på bår och fördes akut till sjukhus. Efteråt talade Malmö FRF:s fysioterapeut Pär Herbertsson om en höftskada och uteslöt spel i nästa veckas kvalmatch mot Zalgiris. –Det kan handla om hela säsongen.

Malmös Mahamé Siby förs av planen på bår och uppges nu ha fått en allvarlig skada.

Malmös Mahamé Siby förs av planen på bår och uppges nu ha fått en allvarlig skada.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2022-07-23 18:13

Siby värvades till Malmö FF för att ta den så viktiga ”nummer 6-rollen” på det defensiva mittfältet, en position där laget är tunt bemannat. Men i hemmamatchen mot Sirius var olyckan framme och det står klart att de regerande svenska mästarna kommer att få klara sig utan prestigevärvningen en längre tid.

– Han har fått en allvarlig skada och är på röntgen nu. Jag har mina misstankar men kan inte säga exakt vad det är. Men han kommer i alla fall inte vara tillgänglig de kommande veckorna, säger klubbens fysioterapeut Pär Herbertsson och antyder att skadan kan hålla fransmannen borta från spel resten av säsongen.

Tränaren Milos Milojevic var bestört.

– Det är ett jättestort tapp för oss. Han är viktig för oss som person och har kommit in jättestarkt i omklädningsrummet. Han är också viktig i både det offensiva och defensiva spelet med sin storlek och passningsspel.

– Men det finns delar i livet man inte kan kontrollera. Vi lider med honom. Just nu tänker vi mer på personen än spelaren. När sådant händer kommer människan först.

Hur Milos Milojevic kommer mönstra sitt mittfält i Champions League-kvalet på onsdag återstår att se. Då är uppgiften att vända litauiska Zalgiris 1–0-ledning från det första mötet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!