Nye tränarens första träning med VIF

Under tisdagen gjorde Johan Karlsson-Törndahl sin första träning som huvudtränare i Vimmerbys herrlag. Utöver de tidigare spelarna var många provspelare där.

Amel Komina (till vänster) tror att VIF kommer göra en bra säsong i division 4 nästa år. "Vi har inte i fyran att göra egentligen och det ska vi visa", säger han. Till vänster Niklas Gunnarsson.

Amel Komina (till vänster) tror att VIF kommer göra en bra säsong i division 4 nästa år. "Vi har inte i fyran att göra egentligen och det ska vi visa", säger han. Till vänster Niklas Gunnarsson.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-10-01 20:15

Fem nya (eller nygamla) ansikten var på Ceosvallen när Vimmerby IF:s herrar gjorde sin första träning med nye tränaren.

Oskar Eriksson från IFK Tuna, John Svensson från Hultsfreds FK, Armend Mahmutaj från SK Lojal, Ahmed Tarabeih från SK Lojal och Selatin Shalijani från HFK. 

Oskar Eriksson, som varit i VIF tidigare, berättar om varför han är med och provspelar.

 – Det här är min gamla klubb så det är alltid spännande att se vad de hittar på. Jag känner många i laget också, så det är inget konstigt, säger mittfältaren, som haft en säsong i toppen av division 4 med IFK Tuna.

 – Jag har haft två jättebra år i Tuna, och har inte haft någon tanke på att lämna egentligen. Jag trivs jättebra där, men det är alltid kul att träffa grabbarna här och känna på tempot lite. Se om det blir något motstånd nästa år, haha. 

Hur kändes det då tycker du?

 – Det är jättekul, lite högre tempo, mycket unga hungriga spelare. Det är kul också att de får behålla alla också, så de lär bli starka nästa år. Vare sig de får mig eller inte, blir det ett bra lag. Det var mest för att de hörde av sig. Jag kan absolut träna lite med Vimmerby. 

Men Oskar Eriksson vet inte var han kommer spela nästa år. 

 – Jag blir ju pappa nästa år och har ett företag. Det har funkat bra för mig i Tuna, och jag vet inte vad Vimmerby har för krav när det kommer till träningar och så vidare. Vi får se, säger han. 

Johan Karlsson-Törndahl var nöjd med det han såg på första träningen. 

 – Det är svårt att säga så här direkt, men jag tycker att det finns många bra kvaliteter. Jätteduktiga spelare, säger nye tränaren. 

Karlsson-Törndahl fick också se fem nya provspelare, som han tyckte såg bra ut. 

 – Ja, de visar upp framfötterna och det är duktiga spelare. Sedan ska vi titta på dem ytterligare några träningar och så får vi se vad de vill också. 

Mittfältaren Amel Komina, som nyss blev klar för en fortsättning i VIF, tycker att det känns bra med nya tränaren. 

 – Jag hade honom när jag var 13 år på något Smålandsläger, men har inte haft honom sedan dess. Han känns seriös och bra. Jag har bara hört positiva grejer så jag ser fram emot att ha honom nästa säsong, säger Amel som tror laget kommer göra en bra säsong 2020. 

 – Vi har inget i division 4 att göra och det ska vi visa nästa år. Jag tror vi kommer gå upp igen. 

2020 års tränarduo, Johan Karlsson-Törndahl och Jesper Lätt.
2020 års tränarduo, Johan Karlsson-Törndahl och Jesper Lätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!