Angenäma problem för nye tränaren

Patrik Nilsson har fått bästa möjliga förutsättningar när han valde att ta över Södra Vi IF som sitt första uppdrag som huvudtränare. "Vi har snittat 22 spelare på varje träning de tre senaste veckorna", säger han.

Patrik Nilsson har sitt första uppdrag som huvudtränare i Södra Vi.

Patrik Nilsson har sitt första uppdrag som huvudtränare i Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-24 11:57

AVSPARK 2022

Södra Vi IF har varit ett ständigt topplag på senare år i den nordöstra fotbollsfemman. De har inte nått hela vägen fram till seriesegern, men gått till kval utan att lyckas gå upp.

Med sju nyförvärv, flera egna unga lovande produkter och en ny tränare kan det kanske vara dags i år?

– Det känns väldigt bra så här långt. Vi har blivit bättre för varje match på försäsongen och har ett spännande lag, säger Patrik Nilsson som är ny på tränarposten.

Han har en bakgrund som spelare i Södra Vi dit han gick från moderklubben Gullringen redan som 16-åring.

– På den tiden satsade jag mest på hockeyn och höll igång med fotboll på sommaren. Jag har spelat i Rumskulla och Djursdala också, men lade av som spelare för fem år sen. Idrottande har slitet på kroppen genom åren.

Sin första ledarroll hade han som assisterande tränare i Djursdala. Nu valde han att hoppa på uppdraget som huvudtränare för lokalkonkurrenten.

– Det är inget som jag haft anledning att ångra så här långt. I Södra Vi kommer man till ett dukat bord med över 20 spelare på varje träning. Det har varit ett litet bekymmer när vi tränat på halvplan på konstgräset på Ceos. Därför hoppas jag att vi kan få till gräset på Ulfveskog snart så vi får lite större ytor att vara på.

undefined
Elias Karlsson är en av de unga lovande spelarna i SVIF.

Med så många spelare har Nilsson även angenäma problem när det gäller att ta ut laget.

– Vi har haft väldigt olika startelvor varje match. Backlinjen har ändå varit ganska intakt och det är bra att vi kan spela ihop den.

SVIF spelar i grunden 3–5–2, men har alternativ att gå över till om det behövs. I laget finns två egna produkter som visat fina takter på sistone.

– Hannes Stefansson är bara 15 år, men har tagit stora steg den här säsongen. Elias Karlsson är 17 år och är också under stark utveckling. De har framtiden för sig om de vill.

undefined
15-årige Hannes Stefansson har tagit för sig väl på försäsongen.

Den stora frågan är dock om det är dags att ta hem seriesegern i år.

– Det har sett bra ut för oss så här långt, men det är många bra lag i serien. Vi ska vara med där uppe och kriga om det.

Seriepremiären spelas mot Timmernabben hemma den 15:e april.

Nyförvärv: Daniel Gustafsson, Rami Gushani, Adis Tahiri, Marcus Hedlund, Jonathan Gustafsson, Mikael Hammarqvist och Remy Barraza.

Förluster: Emanuel Allvin, Fredrik Karlsson, Mujtaba Abdul Hakim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!