Lund om fortsatt spel i RIF: "Alltid ett alternativ"

Rimforsa IF:s nyckelspelare David Lund har ett tufft beslut framför sig. Stanna i RIF eller göra en satsning högre upp? Båda valmöjligheterna har sina fördelar. "Jag har redan hunnit testa några alternativ", säger Lund.

David Lund har ett tufft val framför sig.

David Lund har ett tufft val framför sig.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-12-10 14:59

David Lund var kanske traktens främsta försvarsspelare förra säsongen. Rimforsa IF vill såklart behålla honom, men frågan är om han stannar eller testar lyckan på annat håll. Situationen är fortsatt densamma, Lund överväger det svåra valet. 

– Det är ingenting som är klart, inte i mina egna tankar heller, säger Lund och fortsätter:

– Men jag kan vara ärlig med och säga att det funnits intressen från både en och två divisioner uppåt. Och visst, det skulle vara kul att testa. 

Vad handlar det om för klubbar?

– Haha, det vill jag nog hålla för mig själv. 

Han medger däremot att det rör sig om klubbar runt Linköpingstrakten. Han har redan varit och testtränat med några av alternativen som tillkommit. Det kommer dock förmodligen dröja några veckor till innan han tar sitt definitiva beslut. 

– Det får gärna bli klart så snabbt som möjligt. Men oavsett vart jag hamnar blir det nog klart först efter nyår. 

Vad talar för att det blir en fortsättning i Rimforsa? 

– Man känner ju sig som hemma. Det hade absolut varit kul att fortsätta köra på där också, Rimforsa är såklart alltid ett alternativ. 

Har du haft en bra dialog med klubben?

– Ja, verkligen. Jag har mest pratat med Mats (Andersson, tränare i RIF). Det har varit en öppen dialog och han vet hur läget ser ut. 

Den duktige backen har redan testat spel högre upp, då i division 3 med BK Ljungsbro. Att få testa sina kvaliteter på en bättre nivå är så klart attraktivt, oavsett var det blir. 

– Jag skulle helst vilja att Rimforsa tar sig upp till "trean", så kan man spela högre upp där. Vi har ju varit nära två år på raken, så det skulle kunna tala för att man blir kvar. Men jag har ju varit tongivande och har spelat på en högre nivå innan. Jag är också fortfarande relativt ung, så det är klart att det skulle vara kul med en rejäl satsning. 

RIF har sedan tidigare gjort klart med den superviktiga duon Adam Strangnefelt och skyttekungen Daniel Ramblin. Förlängningar av den kalibern kan såklart påverka. 

– Det är jätteviktigt att alla blir kvar och sen skulle det vara bra med några fler tongivande spelare in. Självklart påverkar det. Det är viktigt att ha ett slagkraftigt lag även nästa säsong, säger David Lund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!