Fortsätter Hultsfreds nyckelspelare? "Vet inte än"

Frimånaden har som ni säkert vet varit hemsk för degraderade Hultsfreds FK. Närmare 20 spelare har lämnat. Ett namn som inte nämnts i de här sammanhangen är rutinerade Alexander Gustafsson. "Jag har inte bestämt mig än", säger backen.

Alexander Gustafsson står i valet och kvalet om han ska fortsätta spela i Hultsfreds FK eller inte. "Det lutar åt att jag spelar vidare".

Alexander Gustafsson står i valet och kvalet om han ska fortsätta spela i Hultsfreds FK eller inte. "Det lutar åt att jag spelar vidare".

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-12-21 06:39

Sporten träffar honom på jobbet på ICA. Han plockar upp mjölkprodukter för glatta livet i kyldiskarna. Tempot är högt uppskruvat. Då är det lite lägre när vi kommer till fotbollen i Hultsfreds FK. 

– Jag har tränat några gånger, men inte de senaste två veckorna. Det har varit så mycket annat. 

Efter några säsonger på vift, i Myresjö-Vetlanda FK, vände han hemåt igen och kom tillbaka till HFK. Där var han såklart en viktig kugge med sin erfarenhet och sitt säkra försvarsspel under 2023. 

Vad han inte anade då var att moderklubben skulle brandskattas med spelare efter säsongen. Så här säger han om det:

– Jag förstår vissa spelare och varför de inte är kvar, däremot förstår jag inte alls hur vissa andra har tänkt. Det känns som att det är så lättvindigt att byta klubb nu för tiden. De kanske blir smickrade av att andra klubbar hör av sig och så byter de. Det är tråkigt. Det är nog inte så roligt för den nye tränaren (Anders Larsson). Jag har bara hört gott om honom.

Hur han gör själv står som sagt skrivet i stjärnorna, men han medger ändå att det lutar åt att han fortsätter.

– Jag har ju sagt i många år att jag ska lägga av med fotbollen, men ändå väljer jag att spela vidare, haha. Det kan bli så nu också, men jag har inte bestämt mig än. 

För HFK vore han förstås guld värd att ha i sitt lag med tanke på allt som hänt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!