Nyckelmatch efter nyckelmatch för VIF

De viktiga matcherna avlöser varandra för Vimmerby IF:s damer. Trots en fin höst har man fortsatt inte säkrat nytt kontrakt i division 2. Seger borta mot Lindö på söndag och saken är däremot, i princip, biff. "Då har vi satt oss i en bra sits", konstaterar tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby IF kan ta ett stort steg mot nytt kontrakt vid seger på söndag.

Vimmerby IF kan ta ett stort steg mot nytt kontrakt vid seger på söndag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-09-23 16:00

Bara två matcher återstår för Vimmerby IF i division 2. Två matcher där det kommer avgöras om man spelar kvar i samma serie nästa år, eller inte. 

Det har varit en hård kamp om topplaceringarna under hela säsongen. BK Kenty kommer med allra största sannolikhet att vinna serien och få kvala till "ettan". Där bakom är det, som det ser ut nu, tre lag som får spela kvar i "tvåan". Resten åker ur, i och med serieomläggningen på damsidan.

– Mycket talar för att fyran i vår serie också blir kvar. Det beror på hur de går i de övriga division 2-serierna. De två sämsta fyrorna åker ur, men i nuläget ser det ut som att fyran i vår serie klarar sig, förklarar Mikael Rinaldo, tränare i VIF.

Söndagens VIF-motståndare Lindö FF är ett av lagen som är med där uppe och som jagar en plats bland topp fyra. Norrköpings-gänget är bara fyra poäng bakom serietvåan Vimmerby och har dessutom en match mindre spelad. En förlust för VIF borta på Fastighetsteknik Arena hade med andra ord kunnat visa sig vara kostsam, när serien summeras.

– Vi har mött Lindö i några år nu och det brukar faktiskt bli riktigt roliga matcher. Det är ett lag som, precis som vi, vill spela bollen och går mycket framåt. När vi mötte dem hemma i våras gjorde vi en av våra bästa insatser för säsongen och tog en storseger. Riktigt så kommer det nog inte bli nu, utan det blir betydligt tuffare, säger Rinaldo.

Fyran Tranås/Torpa är tre bakom poäng VIF med lika många matcher (18) spelade. Svärtinge SK skuggar två pinnar bakom och har en match mindre spelad.

– Det är absolut inte kört om vi skulle förlora på söndag, så allt hänger inte på den matchen. Men vi vill vara topp tre och slippa vara beroende av de andra serierna. Visst, vinner vi så har vi sedan allt i egna händer och kan hålla Lindö och Tranås bakom oss av egen vilja. Då har vi satt oss i en bra sits.

Truppen är i nuläget inte helt klar, då en del sjukdomar och skador stört VIF-laget under veckan.

– Det är väldigt många frågetecken, haha... Det vi vet är i alla fall att Svea (Backstad) och Nelly (Passmark) är tillbaka. Sen får vi se vilka som kan vara med. Allt beror på vad vi får för svar på de som varit sjuka, avslutar Mikael Rinaldo.

Vimmerbys tränare Mikael Rinaldo.
Vimmerbys tränare Mikael Rinaldo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!