Nya smällen för Linköping City – här är tuffa beskedet

Nu är hoppet i stort sett ute för Linköping City – det blir spel i division 3 den här säsongen. Klubbens överklagan fick inte ens prövningstillstånd i Riksidrottsnämnden.

Linköping City kommer med största sannolikhet att spela i Kisa BK:s serie 2022.

Linköping City kommer med största sannolikhet att spela i Kisa BK:s serie 2022.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-02-26 11:00

– Jag anade att det skulle bli svårt att få prövningstillstånd, men klart att vi hade hoppats, säger ordföranden Gunnar Axén.

Trots fredagens besked har han inte helt gett upp.

– Det finns fortfarande en möjlighet att licensnämnden låter oss vara kvar i tvåan. Så har jag tolkat det i alla fall. Vi får undersöka det mer nu. Sen är det bara att kavla upp armarna och gå vidare. Vi är beredda på att ta en omväg via trean för att ta oss uppåt, säger Axén.

Det var i början av december som Corren kunde avslöja att Linköping City, som i höstas åkte ur ettan, på grund av utebliven elitlicens tvångsdegraderas hela vägen ned till division 3. Sedan dess har det varit många turer där beslutet har överklagats i olika omgångar – men nu har beskedet kommit från Riksidrottsnämnden, som är sista instansen för överklagan inom svensk idrott.

Och det är ingen kul läsning för City som efter de senaste årens turbulens med största säkerhet tvingas börja om i trean.

Rin skriver:

"Prövningstillstånd får, enligt 15 kap. 2 8, meddelas endast om det förekommit grovt formfel vid handläggningen av ärendet eller om beslutet fattats i strid med eller utan stöd i gällande regler."

Och:

"Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd. SvFF:s licensnämnds beslut den 6 december 2021 ska därmed stå fast. RIN:s beslut får inte överklagas."

City ser ut att få möta bland andra Kisa BK och Västerviks FF i division 3 kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!