Ny toppmatch väntar Vimmerby

Vimmerby IF stod för en stark insats mot tabelltvåan Norrköping senast. I morgon väntar en ny tuff utmaning och toppmatch mot fyran Bergdalen.

Vimmerby gjorde en stark insats senast mot Norrköping. I morgon väntar ny toppmatch hemma mot Bergdalen.

Vimmerby gjorde en stark insats senast mot Norrköping. I morgon väntar ny toppmatch hemma mot Bergdalen.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-10 18:00

Inför höstomstarten hade sensationsnykomlingen Vimmerby ett grundmål: att bli ett offensivare lag. I förra matchen mot tabelltvåan IFK Norrköping var det just detta som hände. VIF släppte på handbromsen samtidigt som de effektivt stängde ner Norrköpings giftiga anfallare flertalet gånger. Vimmerby fick med sig en poäng och insatsen, den var kanske lagets bästa för säsongen.

– Det var en riktig kanonmatch. Känslan är på topp så skönt att det kommer en toppmatch så tätt inpå, säger Vimmerbys tränare Håkan Ericsson.

Ja, för i morgon (lördag) gästar nämligen fjärdeplacerade Bergdalens IK Skobes Arena. Vårmötet slutade i uddamålsseger för VIF med 1–0 och det var första av många starka Vimmerbyprestationer under våren. Stor matchvinnare då var Malin Engström och i dag är hon den enda hemmaspelare som missar matchen på grund av sin knäskada.

– Det är ett stort avbräck helt klart. Hon är en av få som kan göra det oväntade och bryta mönster, menar Håkan Ericsson.

Tränare Ericsson tror att lördagens match kommer bli snäppet tuffare än den mot Norrköping. Mot IFK behövde de framför allt ”bara” försöka stänga ner deras nummer 9 (Emilia Larsson) så skulle poängchanserna öka avsevärt. Men i morgon gäller det att plocka bort alla elva Bergdalenspelare menar Håkan.

– Bergdalen är ett mer komplett lag. Det kommer bli en svårare nöt att knäcka än Norrköping.

Vad vill du se av dina spelare ute på planen?

– Attityd och stor vilja i i varje moment. Det ska vara ett jobb vi gör tillsammans.

Matchdags

Vimmerby–Bergdalen Toppmöte mellan tabelltrean Vimmerby och fyran Bergdalen. Detta är Bergdalens höstpremiär vilket talar för Vimmerby som redan har en match i benen. Vimmerbys startelva (4-4-2): Sofie Johansson - Nathalie Milton, Malin Söderlund, Malin Blidfors, Matilda Strömdahl - Emilia Rosenqvist, Alicia Strand, Anna Karlsson, Greta Koponen - Nathalie Johansson, Hanna Eriksson. Bänk: Kajsa Gunnarsson, Andrea Lundgren, Julia Rosin, Kristina Rödin. Vi tippar: 2–1
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!