Ny seger efter viss dramatik: "Fröjd att se"

Kisa BK ångar på i Östgötafyran. På tisdagskvällen besegrades Hjulsbro borta med 4–2. "Vi tappade 2–0 till 2–2, men trummar på och avgör säkert, sa KBK-tränaren Greger Johansson.

Daniel Malmström Arnesson låg bakom tre av Kisas fyra mål mot Hjulsbro.

Daniel Malmström Arnesson låg bakom tre av Kisas fyra mål mot Hjulsbro.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-31 21:28

Det såg ut som att Kisa skulle avgöra det tuffa bortamötet mot Hjulsbro tidigt. I 7:e minuten gav Eiji Fujinami Gonçalves laget ledningen med 1–0 och sju minuter senare ökade Vinicius Rodrigues på till 2–0.

– Hela vår första halvlek var riktigt bra och särskilt de första 25 minuterna. Då spelade vi en jättefin fotboll som var en fröjd att se och jag kunde bara stå vid sidlinjen och njuta, säger Greger Johansson.

Kisa agerade tryggt i försvarsspelet och radade upp målchanser. Därför kom reduceringen till 2–1 tio minuter före halvtid lite ologiskt.

– De fick en halvchans och lyckades göra 2–1. Sedan ändrade de om lite i andra och fick lite tryck på oss och gjorde även 2–2 efter en hörna där vi gick bort oss. Det kändes onödigt, sa Greger Johansson som ändå fick se sitt lag behålla lugnet och trumma på framåt.

Det resulterade snabbt i ett ledningsmål av skyttekungen Said Ahmed och sedan satte Daniel Malmström Arnesson spiken i kistan fram till 4–2 med tolv minuter kvar att spela.

– Det var ändå skönt att se att vi reagera så bra efter deras kvittering. Det är en styrka vi har i laget att ta en motgång på rätt vis, sa Johansson som var nöjd med laginsatsen och framhöll Laurenzo Larky och Daniel Malmström Arnesson lite extra.

– "Danne" bidrog med ett mål och två assist. Det hjälper ju en del.

Kisa toppar serien med 13 poäng efter fem matcher och möter Sturefors hemma på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!