Ny motgång i toppstriden för Rosengård

Rosengård fortsätter att ha det tungt i damallsvenskan. Efter 1-1 mot Vittsjö ser ett SM-guld allt mer avlägset ut.

Rosengårds Caroline Seger ser striden om SM-striden bli allt mer avlägsen. Arkivbild

Fotboll2020-10-17 16:55

Rosengård har tappat den form som tidigare under säsongen gjort Malmölaget till en självklart kandidat till SM-guldet.

Skånelaget kunde inte förvalta ledningen mot Vittsjö och det oavgjorda resultatet gör att Rosengård bara tagit tre poäng på de senaste fyra matcherna - utan en enda seger.

Formsvacka

Formsvackan kan kosta Rosengård SM-guldet. Trots att toppkonkurrenten Göteborg tappade poäng, 1-1 hemma mot Kif Örebro, är avståndet mellan lagen fyra poäng med tre omgångar kvar.

Rosengård började matchen mot Vittsjö bra och dominerade redan från start.

Anna Anvegård gav lagen ledningen på straff redan i den tredje minuten efter att ha blivit fälld i straffområdet.

Men Rosengård hade sedan svårt att förvalta ett stort spelövertag och Vittsjö kunde kvittera tio minuter efter paus när Mie Leth Jans var sist på bollen efter en hörna. Både Leth Jans och Wieder lämnade i vintras Rosengård för Vittsjö.

Trots en forcering mot slutet kunde Rosengård inte få in bollen bakom tyska målvakten Anke Preuss, som gjorde en stormatch.

Europachans

Linköping tog samtidigt upp kampen om en plats i Champions League nästa år genom att slå Djurgården med 3-0. Därmed finns hoppet kvar att nå Kristianstad som numera har den viktiga tredjeplatsen i serien.

Sverige har tre platser till Champions League från och med nästa säsong och Linköping ligger nu fyra.

Stor segerorganisatör blev norskan Frida Leonhardsen Maanum som gjorde två mål på Stockholms stadion. Uchena Kanu avgjorde matchen definitivt med sitt 3-0-mål med 20 minuter kvar.

Resultatet innebär att Djurgården inte kan sluta blicka nedåt i tabellen. Stockholmarna är fortfarande indragna i bottenstriden med bara några poäng ner till nedflyttningsstrecket.