Ny missräkning – halkar efter i toppstriden: Krånglar till det"

Hyltamalm – i Fågelfors. Enklare uppgifter finns i den lokala fotbollen. Hur IFK Tuna klarade den utmaningen? Inte så bra. Hemmalaget visade återigen styrka på sin hemmaplan och vann med 3–1. "Det är frustrerande, inte minst med tanke på att vi skapar sjukt mycket chanser", säger Lasse Gustavsson.

Det blev ingen munter afton i Fågelfors för IFK Tuna. Stryk med 3-1.

Det blev ingen munter afton i Fågelfors för IFK Tuna. Stryk med 3-1.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-10 22:03

Tränare Gustavsson varnade för nykomlingen Fågelfors inför seriestarten. Han ansåg dem vara en outsider i toppen. 

Tydligen hade han en viss insikt. "Fåglarna" hade inför mötet på svårspelade Hyltamalm besegrat ena seriefavoriten IFK Västervik (Tuna är den andra) med 2–0 och Södra Vi med 5–0. 

IFK å sin sida kom med möjligtvis ett något stukat självförtroende efter förlust mot HM IS och oavgjort mot Hjorted/Totebo – och bara ett ynka mål gjort på de matcherna. 

Skulle vi då få se ett trendbrott, av något slag?

Nä. Fågelfors höll liv i den där sviten – och Tuna hade återigen svårt att göra mål. Det hjälpte föga att IFK fick 0–1 tidigt (Anton Carlsson). Fågelfors vände med två snabba mål halvvägs in i den första halvleken och fyllde sedan på med 3–1 genom skicklige Patrick Karlsson. 

Nu var det verkligen inte så att Tuna saknade målmöjligheter, tvärtom:

– Vi startar jättebra och borde haft 2–0 eller 3–0. Tyvärr gör vi inte mål. Sen får de in både 1–1 och 2–1. Det var jobbigt i det läget, säger Lasse Gustavsson och suckar. 

I jakten på kvittering kom istället 3–1 efter att Fågelfors snappat upp en misslyckad bakåtpassning. Sen radade IFK upp heta chanser – utan att lyckas. 

Är du bekymrad för att ni har problem med målskyttet?

– Nä, det kan jag inte säga. Jag tror att det kommer att lossna snart, däremot är jag lite orolig för att vi krånglar till det för mycket i onödan och sätter oss i svåra situationer.  Vi måste också hota mer med våra löpningar. 

Tuna har fyra poäng på de inledande fyra matcherna. 

Tränare Gustavsson gav extra beröm till Leon Hellström och Anthon Bekesi, för deras prestation i andra halvlek och till comebackande Ludvig Gustavsson. 

Noterbart är att Hjorted/Totebo "bara" fick en poäng mot bottenlaget IF Ariel – på hemmaplan. Då ska man i sammanhanget veta att Hjorted/Totebo hade 1–0 (Albin Kito på straff) och att gästerna fick en spelare utvisad efter en dryg timmes spel. Trots det lyckades inte hemmalaget avgöra och vinna. Nykomlingen är ändå tvåa i tabellen bakom IFK Västervik med elva inspelade poäng. Tuna är nia. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!