Ny har bytt bandvagnen mot segertåget

Jesper Ny gjorde lumpen på Gotland. Till helgen får han återvända dit. ”Vi fokuserar hela tiden på nästa aktion”, säger han.

Från bandvagnsförare till segertågsförare. Jesper Ny gjorde värnplikten på Gotland. På söndag väntar Gute på bortaplan för hans ÅFF.

Från bandvagnsförare till segertågsförare. Jesper Ny gjorde värnplikten på Gotland. På söndag väntar Gute på bortaplan för hans ÅFF.

Foto: Arkivbilder: TT och Mattias Heikki

Fotboll2020-10-02 13:48

ÅFF-tränaren körde bandvagn på ön under sin värnplikt. Nu rattar han segertåg i fotbollsbranschen istället.

Hans ÅFF fortsätter att sväva på moln resultatmässigt. I och med 3-1-segern över Rynninge på Kopparvallen senast är Nys mannar uppe i hela sju raka segrar.

ÅFF toppar tabellen när tre matcher återstår och jagas av Forward, Assyriska FF och Tyresö.

Lagom till matchen borta mot Gute på söndag, som vi sänder här på sajten, får ÅFF tillbaka Marcus Karlsson och Josh Bragg efter avstängningar.

Det spetsar till konkurrensen på mittfältet ytterligare. Ersättaren senast Fredrik Cårebo gjorde en fin insats när han fick göra sin seniordebut och låg bakom två av målen i 3-1-segern.

– Vi är en trupp som har tränat tillsammans sedan i januari. Vi har haft många friska över tid, vilket har gett en bra sparring till truppen och det har varit svårt att ta ut laget, vilket är positivt. Vi har haft det ok på skadefronten den här säsongen, ta i trä, säger Jesper Ny.

Några spelare testas under fredagens träning. Bland annat är Felipe Reidler De Morais osäker inför matchen mot bottenlaget Gute.

ÅFF reser på lördagen och sover över på plats till matchdagen.

– Jag ser det som något positivt. Vi får ett tillfälle att umgås och svetsa samman gänget ytterligare och få det ännu mer målinriktat. 

Vi sänder alla ÅFF:s återstående matcher i serien på sajterna. Söndagens sändning startar 12.55.

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!