Ny förlust för Sundsvall: "Stukat självförtroende"

Gif Sundsvall sparkade sin huvudtränare Henrik Åhnstrand tidigare i veckan. När den allsvenska jumbon tog emot Varberg leddes laget av Brian Clarhaut, tidigare assisterande tränare, och Benny Matsson. Någon direkt effekt fick det dock inte. Efter knappt 20 minuters spel låg "Giffarna" nämligen under med 0–3 och förlorade med 1–3.

Varberg firar Tobias Carlssons mål i 3–1-segern mot Gif Sundsvall.

Fotboll2022-07-30 19:46

– Vi är ett lag med stukat självförtroende, jag menar det är inte första gången vi släpper in ett tidigt mål den här säsongen. Vi måste hitta vad tusan det beror på och göra något åt det, säger Pontus Engblom, Sundsvalls lagkapten, till Discovery+.

Robin Simovic gav gästande Varberg ledningen redan i den åttonde minuten efter tafatt försvar från hemmaförsvaret. Fyra minuter senare fördubblade mittbacken Tobias Carlsson gästernas ledning genom att skruva in en frispark från ungefär 35 meter.

I den 19:e minuten blev Sundsvalls mardröm än värre när ytterligare en Varberg-mittback, Joakim Lindner, gjorde ett mål.

Därefter fortsatte halvleken i rätt lågt tempo, och med ett Varberg som såg rätt nöjt ut med resultatet. Således stod sig Varbergs 3–0-ledning fram till pausvilan.

I den 52:a minuten reducerade Sundsvall genom lagkaptenen Pontus Engblom. Målet var Engbloms femte i allsvenskan denna säsong.

Efter det bjöd matchen på böljande spel med chanser åt båda håll. Fler mål blev det dock inte i matchen och Varbergs segersiffror skrevs därmed 3–1.

– Det var lite stressat, eller ganska mycket stressat. Vi har väl aldrig lett med 3–0 efter 20 minuter så vi visste väl inte hur vi riktigt skulle agera, säger Varbergs Joakim Lindner till Discovery+.

Resultatet innebär att Sundsvall är jumbo i allsvenskan. Laget har tre poäng upp till Värnamo på säker mark i en haltande tabell.

Varberg återfinns på elfte plats i tabellen.