Ny förlust för Blåvitt – nere på kvalplats

IFK Göteborg är fortsatt fast i botten av allsvenskan efter 0–1-förlusten på Gamla Ullevi. Mjällbys Adam Ståhl stod för ett drömmål när han cykelsparkade in avgörandet. –Det är för dåligt, jag orkar inte stå och förklara, säger en frustrerad Marcus Berg i Discovery +.

Mjällby jublar på Gamla Ullevi.

Fotboll2023-06-03 17:00

Efter en frispark, när bollen var fortfarande i luften, slog Adam Ståhl till med en cykelspark. 1–0 Mjällby.

IFK Göteborg, som senast föll tungt med 1–4 i derbyt mot svenska mästarlaget Häcken, försökte skapa chanser.

Men att försöka räcker knappast.

Mjällby vann matchen med 1–0 och "Blåvitt" parkerar numera på en kvalplats. Krisen är allt djupare.

– Vi ligger under och skapar ingenting i princip. Jag kan inte stå här och beskriva känslan. Mjällby är svåra att möta, de är stora och tunga. Det är alldeles för dåligt, säger Marcus Berg och fortsätter:

– Jag orkar inte stå här i dag och förklara. Spelmässigt har vi gjort det bra de senaste matcherna, men det här var ett steg tillbaka. Vi måste kunna skapa mer chanser och vara mer desperata.

Och om förlust var inte nog fick IFK Göteborg både Emil Salomonsson och Anders Trondsen skadade. Den förste redan efter sju minuter och den andre fick kasta in handduken i andra halvleken efter en känning.

I och med segern är Mjällby åtta i tabellen.