Nu ska kvalet avgöras: "Vi kommer att gå all in"

0-2 hade kunnat vara värre. Men David Ahlberg räddade sitt ÅFF. I dag är det dags för rond två i kvalet. "Vi kommer att gå all in", säger ÅFF-målvakten.

David Ahlberg räddade bland annat två klara frilägen på Ruddalen och såg till att inte uppförsbacken inför dagens match inte var brantare för ÅFF.

David Ahlberg räddade bland annat två klara frilägen på Ruddalen och såg till att inte uppförsbacken inför dagens match inte var brantare för ÅFF.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2020-12-06 09:00

I dag ska det avgöras. Vilket lag tar steget upp till division ett? Två klassiska fotbollslag gör om det, ÅFF och Västra Frölunda IF.

Tillsammans har lagen 30 allsvenska säsonger i historieböckerna. Det är två lag som törstar efter högre höjder som möts 14.00 på Kopparvallen i dag.

Det är en match som vi så klart sänder här på sajten.

Gästerna från Ruddalen i Göteborg har greppet efter 2-0-segern i torsdags. Det var siffror som hade kunnat vara större om inte David Ahlberg storspelat i ÅFF-målet.

 – Vi gjord en kämpainsats. Sedan önskar man sig alltid ett bättre resultat men det kändes som att vi sprang och gjorde det vi sa innan matchen. Jag är glad över att vi lyckades göra det, det visar på en stark moral i truppen, säger David Ahlberg. 

Han tvingades plocka ut två bollar ur nätet. Tobias Almerskär gjorde 1-0 efter 36 minuter och ÅFF-bekantingen Petrit Zhubi utökade till 2-0 på straff.

Ett straff-beslut som David Ahlberg är mycket kritisk till.

– Innan deras 1-0 är det många steg i vårt försvar som vi hade kunnat göra bättre. Straffen har jag sett på repris och jag har svårt att se en billigare straff den här säsongen. Men det är som det är, man kan inte göra något åt det. 

undefined
Liam Filip Andersson deppar efter att av de två Frölundamålen på Ruddalen senast.

Efter en timme spelad var hemmalaget när att utöka till 3-0 på ett friläge. Mål där och kvalet hade nog varit över för ÅFF:s del. 

Men David Ahlberg räddade.

– Deras forward fick en passning mellan våra backar och tog emot med en perfekt touch. Jag var tidigt ute och lyckades täcka så mycket av målet som krävdes. Det kändes viktigt med tanke på målskillanden inför returen. 

ÅFF tränade lätt både under fredagen och lördagen. Så här tänker Ahlberg när han blickar fram emot söndagens avgörande.

– Jag tror vi kommer att göra en kämpainsats igen. Vi kommer att gå all in, det finns inget annat. Det är sådana här matcher man verkligen vill spela som fotbollsspelare.
 

undefined
Frölundatränaren Adam Ekblad kan coacha sitt lag till en andra uppflyttning på två år i dag på Kopparvallen. I fjol gick han från trean till tvåan med laget.

Även Västra Frölunda tränade lätt under lördagen. Vi fick ett prat med tränaren Adam Ekblad efter passet på Ruddalen.

Laget har, precis som ÅFF, dragits med sjukdomar. De spelarna har isolerats och var inte med under torsdagens match. Men sedan förra mötet med ÅFF har man inte noterat några nya skador eller sjukdomar.

Så här ser han på rond ett när han blickar tillbaka på det:

– Jag tycker att vi styr matchen. Jag är nöjd med det egna spelet men det märktes att vi inte hade spelat på någon månad. Spelet var ryckigt men sett över 90 minuter är vi nöjda, även om ÅFF inte var ofarliga på något sätt. De hade vassa chanser på sina omställningar och på de fasta situationerna. 

Hur tänker du inför returen?

– Vi har med oss ett bra resultat men det är ändå 90 minuters hårt jobb som gäller. Det är bara halvtid än. Det är viktigt att vi höll nollan hemma, nu vet vi att de måste göra fyra mål om vi gör ett mål. Det finns två alternativ för oss, antingen går man hårt från början för att få det där målet eller så är man så pass trygg i vår defensiv att man vet att man klarar av att spela oavgjort eller inte förlora med fler mål. Men jag kommer inte att avslöja vår taktik för dig, haha.

Hur hans Västra Frölunda tar sig an matchen får vi se 14.00 i dag.

Då ska kvalet till slut avgöras.

Läs allt inför ÅFF:s kvalmatch här:

Läkaren: De hade kunnat lämna WO

Efter rond ett: "Jag är väldigt imponerad"

ÅFF-tränaren om framtiden

Befara hjärnskakning på ÅFF-backen

Efter kvalmatchen - ÅFF förlorade även här

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!