Hornpokalen är tillbaka: "Jag har längtat"

Äntligen så är Hornpokalen tillbaka. Horn/Hycklinge har inte kunnat ställa upp med ett lag de senaste åren och då har man valt att lägga turneringen på is. Men nu har man lyckats starta upp turneringen igen. "Jag vill att vi fortsätter med den", säger Horn/Hycklinges lagledare Lars Stahlin.

Horn/Hycklinges turnering är äntligen tillbaka.

Horn/Hycklinges turnering är äntligen tillbaka.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2023-07-07 20:30

Horn/Hycklinges mångårige lagledare Lars Stahlin ser fram emot lördagens fotbollsfest på Stångåvallen.

– Det känns riktigt kul att anordna turneringen igen. Det är en tradition som vi har hållit hårt i och fortsätter att utveckla, säger Lars Stahlin.

Turneringen består av följande lag: Djursdala SK, Gullringens GoIF, Kisa BK och såklart Horn/Hycklinge. Hemmalaget möter Gullringen i den första semifinalen, medan Djursdala och Kisa möts i match. Sedan blir det final.

 Matcherna består av två halvlekar som är 25 minuter långa.

Har ni några förväntningar på turneringen?

– Nja, det skulle jag inte säga. Det vi vill är att fixa något som fotbollsbeundrare hade uppskattat och samtidigt fortsätta med vår tradition, säger Lars Stahlin.

Mellan semifinalerna och finalen så kommer Horn/Hycklinge IF även passa på att visa upp sina yngre medlemmar, i hopp om att locka fler spelare till klubben.

– Förhoppningsvis kommer det öka intresset hos andra, sen så är det kul för de yngre att få visa vad de kan.

Tror ni turneringen kommer locka till sig en stor publik?

– Nu under semestertider så kanske det inte kommer bli så mycket jubel från läktarna, men jag tror fortfarande att det kommer vara många lokala människor på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!