Norsk fotbollsstjärna tar paus från landslaget

Fridolina Rolfös lagkamrat i Barcelona, Caroline Graham Hansen, tar en paus från norska landslaget, meddelar stjärnan på Instagram. –Jag behöver vila, skriver hon.

Caroline Graham Hansen tar en paus från spel i norska landslaget.

Caroline Graham Hansen tar en paus från spel i norska landslaget.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Fotboll2022-08-24 13:27

Anfallsstjärnan har tackat nej till spel i norska landslaget framöver då hon säger sig behöva prioritera sin egen hälsa. Caroline Graham Hansen berättar om beslutet på Instagram.

"Det är med tungt hjärta jag skriver detta. Landslaget har varit en del av mitt liv sedan jag var 16 år. Jag har vuxit upp här. Fått upplevelser, minnen och vänner för livet", skriver hon.

"Efter ett fjolår med hjärtproblem och nästan 50 matcher känner jag fortsatt en trötthet som gör att jag måste välja att lyssna på kroppen. Jag behöver vila. Jag behöver få återhämta mig."

Vidare skriver Graham Hansen att få representera landslaget är "det stoltaste hon gjort i karriären" och att "kärleken till landslaget alltid kommer bestå".

27-åringen har gjort 97 landskamper och 44 mål för Norge. Helt färdig med landslagsspel tycks Graham Hansen inte vara än då hon menar att "det inte är ett tack för allt, utan ett på återseende".

Caroline Graham Hansen fanns med i den landslagstrupp som nya förbundskaptenen Hege Riise tog ut under gårdagen. Riise har ersatt svenske Martin Sjögren efter sommarens EM-fiasko.

Norge möter Belgien i VM-kvalet på bortaplan den 2 september. Fyra dagar senare väntar ny kvalmatch hemma mot Albanien på Ullevål. Det norska landslaget toppar sin grupp men är ännu inte kvalificerat för nästa års VM i Australien och Nya Zeeland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om