Norrköping tog andra raka – efter drömstart

IFK Norrköping förvaltade sitt tidiga ledningsmål på bästa sätt. 1–0 borta mot Mjällby var ”Pekings” andra raka seger efter EM-uppehållet. –Vi lyckades stå emot kilon och muskler, säger tränaren Rikard Norling.

Norrköpings Maic Sema jublar med lagkamraterna efter 1–0-målet mot Mjällby.

Norrköpings Maic Sema jublar med lagkamraterna efter 1–0-målet mot Mjällby.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2021-07-11 17:11

Norrköping, som i omstarten av allsvenskan besegrade serieledande Malmö FF, reste till Blekinge för att visa upp konserverad form samt göra resultat.

– Den segern blir inte så mycket värd om man inte tar en ny trepoängare i nästa match, men det lyckades vi med idag, säger Linus Wahlqvist till TT.

Tidigt ledningsmål

Maic Sema nickade in Norrköpings ledningsboll redan i den fjärde matchminuten. Östgötarna spelade sig sedan fram till flera goda tillfällen att utöka sin ledning.

– Mjällbys målvakt (Samuel Brolin) gjorde en bra match, men det är klart att vi velat ha 2– 0 i paus, säger Linus Wahlqvist.

– Man vet hur svårt det är att komma hit, spela bra och göra resultat. Vi gör en jättebra första halvlek, en av de bättre i år, tycker Norrköpings tränare Rikard Norling.

I andra halvlek började tunga Mjällby mata bollar mot spelskickliga Norrköping.

– De gör det de är bra på samtidigt som vi slarvar lite, tycker Linus Wahlqvist.

Blekingelaget, som inför avspark inte förlorat på hemmaplan i årets allsvenska, uppvisade dock svårigheter med att komma till klara målchanser.

– Vi lyckades stå emot kilon och muskler i andra halvlek, säger Rikard Norling.

Nära kvittering

I slutminuterna kom dock Mjällby ytterst nära en kvittering. Laget tilldömdes en frispark i bra läge, men lagkapten David Löfquists hårda skott gick i ena stolpen och ut. Nära…

– Det är en bra frispark, men den går stolpe ut så den är inte tillräckligt bra. Såklart surt att förlora hemma på Strandvallen, där vi normalt sett är starka, säger David Löfquist.

Mjällbys lagkapten kunde i alla fall glädja sig åt att, för första gången sedan hösten 2014, spela allsvensk fotboll på Strandvallen inför publik. 1 187 åskådare betydde lapp på luckan med nuvarande restriktioner.

– De är hjärtligt välkomna, det var en härlig stämning och inramning. De är värda all fotboll, kul för dem, säger David Löfquist.

Maximala sex poäng efter uppehållet har fört formstarka Norrköping upp till den skara av lag som jagar närmast bakom serieledande Malmö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!