Norrköping rycker – efter sena fullträffar

I 70 minuter höll Örebro stången borta mot seriesuveränen IFK Norrköping. Då slog Sead Haksabanovic till och sköt segern till hemmalaget – som nu rycker i allsvenskan. –Det är klart man kollar på tabellen, säger Christoffer Nyman till Dplay.

Norrköping jublar efter Sead Haksabanovics, höger, 1–0-mål.

Norrköping jublar efter Sead Haksabanovics, höger, 1–0-mål.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2020-07-16 21:15

IFK Norrköping fortsätter att ånga på i allsvenskan. Men hemma mot rivalen Örebro – det skiljer drygt tio mil städerna emellan – satt det långt inne.

I 70 minuter var det hemmalaget mot gästernas målvakt Oscar Jansson som svarade för den ena räddningen efter den andra.

Men så kom till slut målet. Med 20 minuter kvar av ordinarie tid hittade ett högerinlägg från Henrik Castegren fram till islänningen Ísak Bergmann Jóhannesson som i sin tur hoppade över bollen. Fri i bortre delen av straffområdet placerade därmed Sead Haksabanovic in ledningsmålet i det högra hörnet. 21-åringens tredje mål i årets allsvenska.

Nymans femte mål

Några minuter senare hade Christoffer Nyman kontrat in sitt femte mål och matchens andra efter att elegant broderat sig fram tillsammans med Jonathan Levi.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi har mycket boll i första halvleken, men det händer inte så mycket. Men har ganska stort bollinnehav och i andra kommer vi till lägen. Skönt med seger i dag, sade Nyman till Dplay.

2–0-segern innebär att laget alltjämt är obesegrat i serien efter åtta omgångar. Med 20 inspelade poäng leder Peking allsvenskan med sju poäng ner till ett koppel av lag.

– Det är klart man kollar på tabellen, men det är mycket kvar att spela. Vi har hållit i gång bra, det är bara att fortsätta nu, säger Nyman.

Hemmatränaren Jens Gustafsson var också nöjd.

– Vi är väldigt nöjda med starten så här långt. Vi har lite förväntningar från oss alla att vi ska vara lite mer dominanta än vi var i den första halvleken. Men det tar ett tag att bearbeta en motståndare. Vi kan inte förvänta oss att vi ska göra två mål första tio minuterna, säger han till Dplay.

Thern skadad

Enda smolket i bägaren för seriesuveränen var att mittfältsmotorn Simon Thern tvingades utgå skadad tidigt i den första halvleken.

– Situationen när jag blev varnad fastnade jag i gräset. Efter ett par minuter kände jag mig stel i ljumsken och efter en stund gick det inte att fortsätta. Det är ingen bristning så där, så jag tror inte det är jättelång frånvaro. Sen om det tar en vecka eller två veckor. Det är ingen större grej i alla fall, säger Thern till Dplay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!