Norling står fast vid hårda orden i tv

I en uppmärksammad tv-intervju var Rikard Norling kritisk och svor över spelarnas uppförande i 2–2-matchen mot nykomlingen Varberg. AIK:s tränare ångrar inte orden. –Det är för mig inga konstigheter över huvud taget, säger han till Expressen.

AIK:s tränare Rikard Norling gestikulerade och svor i tv efter 2–2-matchen borta mot Varberg i helgen.

AIK:s tränare Rikard Norling gestikulerade och svor i tv efter 2–2-matchen borta mot Varberg i helgen.

Foto: Thomas Johansson/TT

Fotboll2020-07-21 15:05

Det var i en intervju i Dplay i söndags som Rikard Norling kritiserade sina spelares agerande och uppförande, och själv uppträdde frustrerat och gestikulerande, i direktsänd tv.

– När man tappar markering... Fan, gå ut och vrid om din match så att du blir bättre. Det får inte bli att du "åh, jag tappar markering", "jag tycker så synd om mig själv" och så blir det bara sämre och sämre och sämre, sade Norling bland annat.

"Vi hjälper varandra"

I en intervju med Expressen medger Norling nu att han kunde ha uttryckt sig bättre, men han är inte ångerfull.

– Det är klart att det som ni fick höra i den intervjun är mycket av det som vi tar internt och jag kände då att jag har inga problem med att bubbla ut det här nu för jag känner att det är viktigt för oss att vi hjälper varandra i svåra lägen och att vi också tar ansvar, säger han.

"Inte bara de unga"

En sekvens som fördes på tal i Dplay-intervjun, som fått stor uppmärksamhet i sociala medier, var när AIK:s 18-årige försvarare Robin Tihi fällde Astrit Seljmani i slutet av matchen och orsakade den straff som Varbergs lagkapten sedan satte själv i mål till slutresultatet 2–2.

Norling menar att det är flera i laget som behöver jobba med sin inställning.

– Det är inte bara de unga, utan de äldre också. Det är för mig inga konstigheter över huvud taget, säger han till Expressen

Efter nio omgångar ligger AIK på nionde plats i allsvenskan med tolv inspelade poäng. Norling har själv fått utstå kritik från vissa håll för ett nytt spelsystem som bara gett tre segrar. Bärmast väntar femman Häcken borta ipå onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om