Ny nolla och tre poäng trots blek insats

Tre poäng. Och en femte raka hållen nolla. Det var kontentan av Rimforsas seger med 1–0 hemma mot Boxholm. "Spelmässigt gör vi ingen bra prestation alls. Vi får vara glada över att det räckte till tre poäng", sa Rimforsas tränare Mats Andersson.

Daniel Rambin avgjorde för Rimforsa IF.

Daniel Rambin avgjorde för Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-18 21:47

Tabelltvåan Rimforsa i dunderform hemma mot nästjumbon Boxholm. Mycket talade för tre poäng till RIF på förhand. Så blev det också, men det satt hårdare åt än väntat. Minst sagt.

– Vi får ta med oss att vi tog tre poäng och höll nollan igen. I övrigt finns det mycket mer att önska, konstaterade Mats Andersson som inte kände igen sitt lag.

– Nej, vi spelade inte alls på den nivå som vi kan. Trots det skapar vi tillräckligt med chanser för att vinna med tre-fyra bollar. Nu bränner vi många fina lägen och då blir det hårt.

Den som till slut lyckades spräcka nollan var lagets skyttekung Daniel Rambin. Med sin 16:e fullträff för säsongen ordnade han tre poäng.

– Han snappade upp bollen efter en hörna tio minuter in i andra halvlek. Han tryckte till med vristen och bollen gick in perfekt i bortre. Det var riktigt skönt att se.

Andersson hoppas att insatsen var en engångsföreteelse.

– Det blir alltid någon "skitmatch" per säsong så hoppas att det här var den. Jag kan inte sätta fingret på vad det kan bero på riktigt.

Målvakten Isak Nägga Arvidsson fick plus för sin insats, liksom Adam Stragnefeldt på mitten.

– Isak hade inte så mycket att göra, men klev fram och gjorde en riktigt bra räddning när Boxholm fick sin chans. Adam är väldigt nyttig på mitten. Tyvärr fick han sin tredje varning och är avstängd mot LSW i nästa match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om