Nederländerna slog Senegal – sent avgörande

Matchen var på väg att sluta mållöst. Då klev Cody Gakpo fram. Den nederländske anfallaren stod för ett mål när Senegal besegrades med 2–0.

Cody Gakpo nickade in 1–0-målet för Nederländerna mot Senegal.

Fotboll2022-11-21 19:06

Första riktiga målchansen kom i den 19:e matchminuten. Nederländerna ställde om snabbt och Frenkie de Jong kom fri mot målvakten. Mittfältaren skottfintade backen men missade avslutet och Senegal rensade undan bollen.

Senegal, som saknar sin storstjärna Sadio Mané på grund av en skada, kom in i matchen ett par minuter senare. Ismaila Sarr fick bollen i straffområdet och drog till med ett skott som Virgil van Dijk rensade ut till hörna.

I den andra halvleken sjönk tempot en aning och matchen såg länge ut att sluta 0–0.

Men Nederländerna och Cody Gakpo ville annorlunda.

För i den 83:e matchminuten fick Frenkie de Jong bollen en bit från straffområdet. Mittfältaren tog emot bollen och kom med ett perfekt inlägg som Gakpo nickade in till 1–0.

Senegal forcerade för ett kvitteringsmål men Nederländerna stod emot och i stället kunde man kontra in 2–0 genom Davy Klaassen i matchens slutsekunder.

Efter matchen var den nederländske förbundskaptenen Louis van Gaal belåten.

– Jag fick aldrig känslan att vi skulle förlora i dag, säger han på presskonferensen efter matchen.

Nederländerna delar ledningen i grupp A med Ecuador som slog Qatar med 2–0 i sin premiärmatch. Härnäst ställs Nederländerna mot just Ecuador på fredag. Senegal möter Qatar.