Nära fiasko – då kom Norrköpings enorma vändning

IFK Norrköping har en usel höst bakom sig – och den såg ut att förlängas mot Varberg. Med 20 minuter kvar ledde den allsvenska slagpåsen med 3–0. Då kom Norrköpings mäktiga vändning. I sin sista match för klubben skickade Maic Sema in 4–3 i matchens sista minut. –Fantastiskt att få avgöra, säger han.

Maic Sema, längst till höger, och hans lagkompisar firar den mäktiga vändningen när 0–3 blev 4–3.

Fotboll2023-11-06 21:04

I slutet av sommaren hade Norrköping häng på fjärdeplatsen bakom topptrion Elfsborg, Malmö FF och Häcken.

Men när säsongen gick in i sitt avgörande skede slog en låg och seg formsvacka till. Skador gjorde sitt till – men de avslöjade också att toppen i truppen var för tunn och att djupet saknades för att utmana om platserna tätt bakom tättrion.

Med lagkaptenen Christoffer Nyman på bänken, Daniel Eid och Anton Eriksson avstängda samt Yahya Kalley och Kristoffer Khazeni skadade verkade Norrköping inte räcka till ens mot seriens särklassiga jumbo.

"Kan inte bli värre"

Varberg slog till två gånger kort före pausen. Hampus Zackrisson nickade in en frispark varpå Dion Krasniqi föll över Kevin Höög Janssons ben och fick straff.

Den slog han själv. Oscar Jansson – i sin 227:e raka allsvenska match – parerade straffen, men Krasniqi var först fram till returen och tryckte in 0–2.

– Det kan inte bli värre, sade tränaren Glen Riddersholm till Discovery + i pausen.

När Arnor Traustason fick frågan vad som måste förbättras svarade han:

– Allt.

Kunde det bli värre? Visst.

Mads Borchers nickade in 3–0 till Varberg sex minuter in i den andra halvleken. En handfull tillresta supportrar jublade, men den glädjeyttringen överröstades av hemmapublikens missnöjesyttringar.

Botten var nådd i säsongens sista hemmamatch, klättringen upp var desto mer imponerande.

Firade med Sema

Moutaz Neffati reducerade till 1–3 – i sin allsvenska debut – och med tio minuter kvar skickade Traustason in 2–3.

Bara två minuter senare kvitterade Isak Andri Sigurgeirsson och i 90:e minuten avgjorde Maic Sema.

– Jag vet inte om jag såg det komma när det stod 0–3 men det fanns en tro. Från att publiken liksom inte trodde på oss så började den tro på oss, säger Sema till Norrköpings Tidningar.

Riddersholm, den pressade tränaren, sprang in på planen och firade med Sema.

Dansken Victor Lind gjorde förmodligen sin sista hemmamatch för IFK Norrköping – åtminstone för den här gången.

Den offensive kantspelaren kom på lån i vintras från FC Midtjylland. 20-åringens starka allsvenska säsong har inte gått obemärkt förbi i Herning och mycket talar för att den danska klubben vill ha hem Lind.