Sportprofilen en av domarna: "Otroligt skoj"

Fotbollsspelande, padel, golf, tennis... och tja, varför inte testa på att döma också. Visst, Johan "JC" Carlsson kan numera också lägga till fotbollsdomare på sitt visitkort inom sportens värld. "Ingen har klagat än, haha", säger han inför en av matcherna i Bullerby Cup.

Vimmerbys rutinerade mittfältsankare, Johan "JC" Carlsson, dömer flera matcher i Bullerby Cup.

Vimmerbys rutinerade mittfältsankare, Johan "JC" Carlsson, dömer flera matcher i Bullerby Cup.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-07-29 16:38

Om det var överraskande? Jo, nja eller nej förresten. 

Johan Carlsson räds inte direkt för att ta sig an nya utmaningar inom idrotten. 

De här dagarna ligger fokus på att döma fotboll i Bullerby Cup. 

– Nämen, varför inte. Jag tycker det är roligt. Min mamma sa att jag dömde Bullerby Cup när jag var 15-16 år nånting. Men det har jag glömt bort, haha. Jag trodde faktiskt att det var premiär för min del. 

"JC" slängs in i hetluften direkt med ett ganska så mastigt schema. 

– Jag dömde sex matcher i torsdags, tre idag (fredag) och fyra-fem matcher på lördag. En av dem är en semifinal i P13. Det känns bra och kanske lite förvånande att jag fick det förtroendet. 

Kan så vara, å andra sidan torde Johan Carlsson ha perfekta förutsättningar för att vara en duktig domare. 

– Ingen har klagat så här långt. Jag har ju också dömt i 25 år, trots att jag inte haft samma kläder som domarna, säger han och skrattar och syftar på att han har en del åsikter som spelare när han lirar själv.  

Vad är det svåra med att döma?

– Det gäller att hela tiden vara med. Mitt största problem är att veta var jag ska vara på planen, då jag är van att vara centralt som spelare. Jag kommer ibland på mig själv att... oj, nu är jag i fel spelyta. 

"JC" berättar att han gärna pratar med spelarna och berömmer dem. Att det är en viktig roll som domare, inte minst då på ungdomsnivå.

Det är inte säkert att Bullerby Cup blir en engångsföreteelse för den mångsidige idrottaren. 

– Jag har sagt att jag gärna kan tänka mig att döma reservlagsmatcher och även division sex. Kanske även i femman, men det ställer lite mer krav förstås. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!